Arkitekturens Dag 2012

Tænk i grønne og urbane løsninger

Regnvand har stor betydning for, hvordan man designer byer i fremtiden. Det blev slået fast på det velbesøgte arrangement 'Den flydende revolution' i Rambøll, hvor nyuddannede landskabsarkitekter, førende internationale arkitekter og eksperter diskuterede, hvordan man kan designe byer til stigende regnmængder.

Guerillaerne kommer

Reportage: Kan man så en tanke i et menneske og senere høste frugter på byens altaner?
Stemningen var høj og diskussionslysten stor, da Dansk Arkitektur Center mandag den 1. oktober fejrede Arkitekturens Dag med en temaaften om urban gardening.

Af Josefine Lykke stud. Cand. Arch, Arkitektskolen Aarhus

Indvielse i Silkeborg havn

I Silkeborg blev der allerede fejret Arkitekturens Dag allerede den 30. september. Her blev det nye trædæk indviet på Havnen i Silkeborg af borgmester Hanne Bæk Olsen (A). De mange borgere, der var mødt op, kunne nyde dans og musik fra Den kreative Skole og se roklubben på vandet.

Vores sted på stranden

Tanker om hverdagsarkitektur: DR’s Aftenshowet bragte i anledning af Arkitekturens Dag den 1. oktober seernes billeder af god hverdagsarkitektur. Erik Brandt Dam og Bettina Mylin, begge arkitekter MAA, har valgt en badebro i Haderslev som eksempel på god hverdagsarkitektur

Under åben himmel i Valby

Tanker om hverdagsarkitektur: DR’s Aftenshowet bragte i anledning af Arkitekturens Dag den 1. oktober seernes billeder af god hverdagsarkitektur. Her er arkitekt MAA Helle Nebelongs bud, fra Valbyparken i København, hvor hun har designet en naturlegeplads for børn.

Af Helle Nebelong

Efterlysning: Billeder af hverdagsarkitektur

Hvad er god, velfungerende hverdagsarkitektur for dig? DR's Aftenshowet sætter hverdagens arkitektur på programmet i anledning af Arkitekturens Dag den 1. oktober. Til det har de brug for dine gode fotos.

I fremtidens butikscenter går vi på museum

Hverdagens arkitektur: Selv om det langsomt bliver almindeligt at købe ind på internettet, lever konceptet butikscenter i bedste velgående. Arkitektforeningen har talt med to arkitekter, der har stor erfaring med at designe indkøbscentre: Lars Levin arkitekt MAA og partner/direktør hos AK83 Arkitektkontoret A/S og Kim Holst Jensen, arkitekt MAA og partner hos schmidt hammer lassen architects.

Af Cæcilie Skovmand

Liv i plejeboligen

Hverdagens arkitektur: Fællesskab, farver og flytbare vægge. Støvsugerrobotter, elektroniske bideter og stopure. Arkitektforeninge tager pulsen på tidens ældre- og plejebolig.

Af Eva Bjerring

Ældre Sagens Fremtidsstudie fra 2011 viser, at hele 86 pct. af de 80-årige og 76 pct. af de 70-årige ønsker at blive boende i eget hjem. Både de fysiske og de mentale kræfter til at flytte er mindre, jo ældre vi bliver.

Arkitekturens Dag den 1. oktober 2012

Landet over er kommuner, foreninger, institutioner og ildsjæle i fuld gang med planlægningen af Arkitekturens Dag mandag den 1. oktober. Her er den første lille forsmag på det, der kommer til at ske:

AND i Aarhus stiller skarpt på, hvordan arkitektur kan gøre hverdagen lettere

To fluer med ét smæk i Rabalderparken

Hverdagens arkitektur: Roskilde håndterer den øgede regnvandsmængde i skikkelse af et bevægelsesanlæg for alle - ”Rabalderparken”.

Af Lena McNair