arkitektvirksomhed

Kreative virksomheder og intelligent offentligt indkøb på regeringens dagsorden

Arkitektforeningen var med, da Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg d. 14. marts afholdt høring om regeringens vækstplan for de kreative erhverv og design.

Her præsenterede erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen en række af de initiativer, som regeringen vil igangsætte i år. Flere af dem sigter på at styrke små og mellemstore kreative virksomheder og er således særligt relevante for arkitekterhvervet.

Designudvikling, kreativitet og ledelse er lige vigtigt

Som fagchef for Urban Engineering hos Grontmij, programchef i Dansk Arkitektur Center og nu som tegnestuechef hos Christensen & Co arkitekter a/s har arkitekt MAA Christian Hanak om nogen bevæget sig bredt som leder i arkitekt- og byggebranchen.

Et Forum for forståelse

Der er allerede stor interesse for Arkitektforeningens nye mellemledernetværk, hvilket tyder på, at der er et behov i faget. Deltagerne er ikke i tvivl: Netværket kan tilbyde en unik form for læring.

Arkitektforeningen har spurgt et par af de tilmeldte, hvorfor de finder netværksformen interessant.

Er du et Wild Card?

Wild Card Ordningen sætter spot på unge arkitektvirksomheder og gør det nemmere at invitere nyetablerede virksomheder med til de indbudte arkitektkonkurrencer.

Efter at have været placeret på dac.dk siden 2008 er Wild Card Ordningen nu flyttet til arkitektforeningen.dk. Vi opfordrer derfor alle unge arkitektvirksomheder, der opfylder ordningens krav, til at tilmelde sig.

A+I_Scenen åbner med stærkt program

A+I_Scenen kommer vidt omkring i efterårets program, der blandt andet byder på foredrag med Lundgaard & Tranberg, Topotek og Cubo.

Længe leve værktøjskassen og netværket

På kurset Ledelse i kreative videnvirksomheder (LKVV) fik arkitekt MAA Uffe Bay-Smidt både et nyt stort netværk af ledere og en værktøjskasse af ledelsesredskaber med hjem til brug på jobbet som afdelingsleder. I dag, et par år senere, har han stadig gavn og glæde af begge dele som ny partner i KANT Arkitekter.

Vil du udstille på venedig-Biennalen i 2012?

Det officielle danske bidrag til Arkitekturbiennalen 2012 i Venedig skydes nu i gang, og det handler om udviklingen af visioner for en bæredygtig udvikling i Grønland.

Danske arkitektvirksomheder og grønlandske partnere inviteres til at gå sammen om at udvikle projekter til udstillingen FUTURE GREENLAND, der bliver Danmarks bidrag til den 13. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2012.

Danske arkitekter hædret

Torsdag den 19. maj blev den fornemme RIBA award uddelt i London. Prisen uddeles af Det Kongelige Institut for Britiske Arkitekter, og blandt modtagerne var tre danske arkitektvirksomheder.

schmidt hammer lassen architects blev hædret for deres City of Westminster College.

Lundgaard og Tranberg modtog hele to RIBA Awards for deres hvide boligbebyggelse Havneholmen i Københavns Havn og for SEB's domicil på Kalvebod Brygge.