bolig

UrbaniaCPH vil ryste boligens grundvold

En bolig i København ser i grundplan stort set ud, som den gjorde for 100 år siden. Det har det kommende urbane bofællesskab UrbaniaCPH planer om at lave godt og grundigt om på.

Fremtidens almene bolig til debat

Bæredygtighed, fællesskab og stram økonomi var blandt kernetemaerne, da resultatet af konkurrencen om Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig blev diskuteret i forbindelse med åbningen af en udstilling af samme navn.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

Byggebranchen er klar til en bæredygtig fremtid

Debatindlæg af Annette Blegvad konstitueret direktør Akademisk Arkitektforening og John Sommer salgsdirektør MT Højgaard. Indlægget blev bragt i Jyllands-Posten d. 20.11.2014

Forhandlingerne om boligaftalen er i fuld gang på Christiansborg, og regeringen har allerede understreget, at tryghed skal være bærende for de kommende renoveringer.

Det er vi helt enige i.

Arkitektur giver velfærd i Aarhus Ø

Aarhus nye bydel, Aarhus Ø, blev fejret på Arkitekturens Dag, som handlede om velfærd. Aarhus Kommune og de aarhusianske arkitekter roses af øboerne for vellykket velfærdsarkitektur

Af Marie Sofie Larsen, Arkitekt MAA

Byggeven hjælper med renoveringen

Ny hjemmeside vil klæde beboerrepræsentanter i almene boligafdelinger på til at tackle renoveringssager, så samarbejdet mellem beboere, rådgivere og administration bliver bedre.

Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig: Offentliggørelse

Konkurrencen om fremtidens bæredygtige almene bolig er nu afgjort og vinderne fundet blandt 60 forskellige, velovervejede og nytænkende bud på, hvordan den almene bolig fortsat kan bidrage til den danske boligtradition mange år ud i fremtiden.

Gør Boligjobordningen grøn

Regeringens nye strategi for energirenovering mangler vision for bedre, grønnere Boligjobordning.

I begyndelsen af maj kom endelig regeringens strategi for energirenovering af bygningsmassen. Strategien består af 21 initiativer, som forventes at kunne reducere energiforbruget i bygninger med 35 pct., hvilket er bydende nødvendigt, hvis Danmark nogensinde skal nå vores egne klimamål.

En luksusliner er lagt til kaj

Fremtidens Plejehjem åbner sig mod byen og inviterer sine naboer indenfor. Inde i huset skaber en række faciliteter og ny velfærdsteknologi rammerne om det gode liv.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Sublim udsigt over Limfjorden, fitnesscenter, restaurant, orangeri og sundhedsklinik – det er bare nogle af tilbuddene til beboerne, der i januar flyttede ind i Fremtidens Plejehjem i Nørre Sundby.

Rum til alle

Debatindilæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen, bragt i Altinget By & Bolig d. 6.3.2014

Antallet af unge hjemløse er næsten fordoblet på 4 år. Det tal må frygtes at stige i forlængelse af kontanthjælpsreformen, der trådte i kraft 1. januar i år.

Lær af middelalderbyen

Ph.d.-afhandling retter kritik af standardbyggeriet i Danmark. Der er behov for fleksibelt byggeri, der svarer til nye livs- og arbejdsformer.  Her kan vi lære af den historiske by - og af ny international arkitektur, hvor bolig og erhverv integreres. Arkitekt MAA Lene Wiell Nordbergs forsvarer sin ph.d.-afhandling ”Hybride boformer”- på Kunstakademiets Arkitektskole den 16. januar.