boliger

Almene boligselskaber bør værne om arkitekturen, når de renoverer

SBi har evalueret 10 renoveringer af almene boligbebyggelser, som har fået støtte fra Landsbyggefonden. Evalueringen viser, at boligkvaliteten generelt er forbedret betydeligt i de renoverede bebyggelser, men også at boligselskaberne kunne opnå bedre resultater, hvis de var mere opmærksomme på bebyggelsernes oprindelige arkitektoniske kvaliteter.

Et stærkt urbant fællesskab

Filmen The Stitch fortæller om ny arkitektur til velfærd: Multigenerationshuse midt i byen syer mennesker sammen i et socialt fællesskab, og hvor det enkelte er et aktiv, som bidrager til udviklingen af velfærdssamfundet.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Det kan du opleve på Arkitekturens Dag

Den 30. september 2011 var der almene boliger, arkitektur og oplevelser på programmet.  Her er en liste over noget af det, der kunne opleves.

Jylland
:
Alvar Aalto-film i Aalborg
I anledning af Arkitekturens Dag viser KUNSTENs biograf en række film om arkitekten bag museet, Alvar Aalto.

Penge til fælles faciliteter i almene boligområder

Kampagnen Det gode boligliv vil sparke gang i de almene boligområders fælles faciliteter og vise vejen til et godt boligliv.

Kvalitet går aldrig af mode

Efter 10 års byggeboom og efterfølgende finanskrise bør arkitekterne tage hul på en grundig diskussion af fagets vilkår og arkitektonisk kvalitet.

Af Martin Keiding, Arkitekt MAA, redaktør af Arkitektur DK og medlem af bestyrelsen i Akademisk Arkitektforening

Mød AAs repræsentant i Fonden for Billige Boliger

I serien af interviews med AA-medlemmer, der gør en forskel som Arkitektforeningens repræsentanter i forskellige udvalg, råd og organisationer, er turen nu kommet til arkitekt MAA Irene Lønne, der repræsenterer AA Fonden for Billige Boliger.

Irene Lønne, f.1964, er Strategic director i Pleks, der er en strategisk designvirksomhed - samt forskningsadjunkt på Kunstakademiets Arkitektskole. Arkitekt MAA. Afgang: 1990. Ph.d: 2009. Irene Lønne er Akademisk Arkitektforenings repræsentant i Fonden for Billige Boliger.