boligforlig

Bred boligaftale på plads

Regeringen har indgået en ny boligaftale med Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti om at fremrykke offentlige investeringer for yderligere 5,5 mia. i 2011 til renovering af de almene boliger. Selvom der er tale om en gratis omgang for partierne, er det en glædelig nyhed, siger Jane Sandberg direktør i Arkitektforeningen.

Af Martin Yhlen

Boligpolitisk debat i Arkitekternes Hus

Behovet for grundige arkitektoniske analyser af det almene boligbyggeri og genfortolkning af de almene boligområder, ghettodefinitioner og meget mere, var nogle af de emner, der blev taget op til diskussion, da Arkitektforeningen holdt politisk debataften onsdag den 19. januar med Boligforliget fra november 2010 på dagsordenen.

Gode boliger gør det ikke alene

Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte har fået depechen i Arkitektforeningens bolig-stafet af direktør i KAB, Jesper Nygård.Her er hvad Jann Sjursen har svaret på spørgsmålet: Hvad er en god bolig for dig - og for andre?

En god bolig er rammen om det enkelte menneskes liv.

Det mener Arkitektforeningen om boligforlig 2010

Mandag den 8. november indgik regeringen et nyt boligforlig med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre som et led i finanslovsforhandlingerne.

Formand for Arkitektforeningen, Natalie Mossin siger:

”Der er for lidt luft under vingerne i boligforliget. Det er fortsat lejernes egne opsparede penge, aftalens parter fordeler.

Boligstafet: Vi vil hjem

Morten Kold, kreativ direktør hos idébureau 2+1 har fået depechen i Arkitektforeningens bolig-stafet af forfatter og reklamemand Knud Romer. Her er hvad Morten kold har svaret på spørgsmålet: Hvad er en god bolig for dig - og for andre?

Your home is your castle, siger englænderne. Mens den romantiske tyske digter Novalis sagde, at al filosofi er hjemve. Selv er jeg cand.mag. i hjemve og vil filosofere over, hvornår vi er ude, og hvornår vi er hjemme.

Banalt, men sandt: en god bolig er det, man kalder "hjem"

Arkitektforeningen har sat gang i en stafet om boligforlig 2010 med spørgsmålet Hvad er en god bolig for dig - og for andre? Her får Bent Madsen, direktør for Boligselskabernes Landsforening depechen:

En god bolig er det, man kalder ”hjem”. Det er den sikre og trygge havn, man søger til, efter man har været ”ude”. Det er det sted, man kan udfolde sig fra.

Sådan! Det lyder banalt.

Hvor længe skal vi tale girafsprog med dårlige undskyldninger?

Arkitektforeningen har sat gang i en stafet om boligforlig 2010 med spørgsmålet Hvad er en god bolig for dig - og for andre? Forfatter og reklamemand Knud Romer Jørgensen giver her sit svar:

En god bolig er mere end de 67 kvadratmeter på Hulgårds Plads i København Nordvest, hvor den marokkanske mor sidder med sin mand og med sine fem børn, hvoraf den ældste dreng er 19 år og den yngste pige er 9 år og mongolid.

Her føler jeg mig hjemme

Arkitektforeningen har sat gang i en stafet om boligforlig 2010 med spørgsmålet Hvad er en god bolig for dig - og for andre? Den første person der får depechen er administrerende direktør i KAB, Jesper Nygård:

Som direktør for KAB, der har det daglige ansvar for ca. 50.000 almene boliger i hovedstadsregionen, har jeg gjort mig mange tanker om, hvad der er en god bolig.

Holistisk forvandling af nedslidte boligområder

Hvis ikke de almene boliger er attraktive, så vil vi se flere og flere boligområder på ’ghetto-listen’ i fremtiden, og der er et kæmpe behov overalt i den almene sektor for renovering og modernisering af boliger. Det mener Danske Arks formand og partner hos Witraz Arkitekter, arkitekt MAA Pia Wiberg. Læs interview.

Af Anne-Marie Gregersen

Det mener Arkitektforeningen om regeringens ”ghetto”-strategi

Regeringen har nu præsenteret deres såkaldte ”ghettostrategi”.  Ghettoen tilbage til samfundet – et opgør med parallelsamfund i Danmark.

Strategien giver en række bud på indsatsområder i kampen for at gøre udsatte boligområder til velfungerende bydele, og indgår i forhandlingerne om Boligforlig 2010, der netop er afsluttet på Christiansborg.