bornholm

Tillykke med de 30, Bornholm!

Tilbage i 1985 blev Arkitektforeningens lokalafdeling på Bornholm etableret. Det blev fejret med maner, da bornholmerne holdt 30 års jubilæum den 17. april 2015.

Folkemøde 2014

Arkitektforeningen er på folkemødet på Bornholm for at
debattere arkitekturens betydning og rammevilkår med ministre, meningsdannere og borgere.

Fra torsdag den 12. juni går det løs på solskinsøen.

Arkitekter valfarter til Bornholm i juni

Igen i år drager hele det officielle Danmark til Bornholm 4 dage i juni. I år vil der være flere arkitekter med end nogen sinde før. Arkitektforeningen er også repræsenteret med det formål
 at debattere arkitekturens betydning og rammevilkår med ministre og meningsdannere.

Highlights fra folkemødet

På Folkemødets første dag debatterede Arkitektforeningens direktør Jane Sandberg nye fællesskaber i byerne med minister Carsten Hansen og stadsarkitekt arkitekt MAA Tina Saaby samt borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard.

Her kan du møde Arkitektforeningen på Folkemødet 2013

Der er masser af debatter med arkitektur på programmet på Folkemødet på Bornholm. Her kan du møde Arkitektforeningen:

Torsdag d. 13. juni

Folkemøde 2013

”Det bliver politikkens Roskilde Festival – bare med mindre øl”, sagde Bertel Haarder om Folkemødet i Allinge inden startskuddet i 2011.

Nu har Folkemødet et par år på bagen og er bare vokset og vokset. Sidste år deltog over 30.000 mennesker og festivalen bød på hele 748 debatter i løbet af de fire junidage, den strækker sig over.

Nej tak til bevaringsfundamentalisme, ja tak til strategi og samarbejde

Omgivet af væve under loftet på Allinge bibliotek, var Arkitektforeningen værter ved et velbesøgt arrangement, med fokus på arkitektur og arkitekturpolitik som vækstfremmer i Udkantsdanmark i anledning af Folkemødet 2012.

Tag med Arkitektforeningen på Folkemøde

Fra den 14. – 17. juni løber folkemødet på Bornholm af stablen for anden gang. Arkitektforeningen er igen i år med til at sætte dagsordenen for debatten

Folkemødet tiltrak i 2011 mere end 10.000 besøgende; 72 partier, virksomheder, foreninger og organisationer arrangerede til sammen over 250 events i form af debatter, seminarer, taler, kulturelle arrangementer og workshops, og mødet er blevet kaldt for et af landets vigtigste debatfora.

Bornholm får arkitekturpolitik

Tre års arbejde har båret frugt. På mødet i går den 10. april 2012 vedtog teknik- og miljøudvalget i Bornholms Kommune en ødækkende arkitekturpolitik.

Bornholm bliver hermed den 19. kommune til at vedtage en arkitekturpolitik i Danmark. Det glæder formand for Arkitektforeningens lokalafdeling på Bornholm Birgit Stoltz Andersen, der har arbejdet ihærdigt for at få en arkitekturpolitik til klippeøen:

Arkitektforeningens ferieboliger

Som medlem af Arkitektforeningen har du mulighed for at leje dig ind i en af foreningens ferieboliger.

Husbåden i Amsterdam
Den populære husbåd centralt beliggende i Amsterdam har været i foreningens eje siden 1992. Husbåden, som tidligere var beboet af billedkunstneren Viktor IV og hans danske hustru Ina Munck, er stort set udlejet hver eneste uge året rundt. En gang om året trækkes lod om de særlig attraktive uger i ferieperioderne.