branche

RISING Architecture Week

RISING Architecture Week med temaet GROWING CITIES finder sted I København om blot 5 uger. Rammerne er ved at være på plads med et program for konferencen på Papirøen, der omfatter en lang række internationale og nationale hovednavne inden for arkitektur og bydesign

Nordiske arkitekter tror på vækst

Architects’ Council of Europe (ACE) laver den årlige Economic Trend Survey af de europæiske arkitekters forventninger til arkitektbranchen. I år er målingen yderst forventningsfuld blandt de nordiske arkitekter

Den nylige måling viser nemlig, at der er høje forventninger til vækst i branchen. Især de nordiske arkitekter har tiltro til, at mængden af opgaver vil vokse i fremtiden.

Danske arkitekter blandt de mest tilfredse i Europa

Den Europæiske Arkitektforenings (ACE) seneste rapport om arkitektbranchen i Europa opsummerer et år for arkitektbranchen i Europa, der er præget af tre års økonomisk krise. Samtidig viser analysen, at danske arkitekter trives og har et godt omdømme.

Af Joachim Blach Andersen

En udstillingsdesigner med rod i dramaturgi og scenografi

Arne Kvorning, designer mDD, DDA og arkitekt MAA, har siden sin afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1996, arbejdet i landet mellem arkitektur og scenografi; udstillingsdesign. Efter nogle år med forskellige ansættelser, etablerede han i 1992 sin egen virksomhed, Kvorning design & kommunikation.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ)

Støv metoderne af

Som sagsarkitekt hos 3XN har arkitekt MAA Gry Kjær en uforudsigelig hverdag med mange forskellige udfordringer, der kræver overblik og gode ledelsesværktøjer.

Nyuddannede og kvinder hårdest ramt

Den seneste ledighedsstatistik fra Danske Ark, Danmarks Statistik og Akademikernes Centralorganisation viser desværre, at ledigheden stiger igen, og at det især rammer nyuddannede og kvindelige arkitekter.

Ny formand hos Arkitektforbundet

Den 49-årige arkitekt MAA Peter Toftsø er blevet valgt til formand for Arkitektforbundet. Peter Toftsø afløser Arkitekt MAA Mette Carstad, der har været formand i mere end 12 år.

Som noget af det første som formand vil Peter Toftsø tage fat om den store udfordring med den høje dimittendledighed blandt især arkitekter.

Nyeste ledighedsstatistik for arkitektbranchen

En opgørelse fra Danske Ark, Danmarks Statistik og Akademikernes Centralorganisation viser, at krisen desværre endnu ikke har sluppet sit tag i arkitektbranchen. Dog er der små lyspunkter – blandt andet i Nordjylland.

Af Martin Yhlen

Ledigheden falder blandt arkitekter

En opgørelse fra Danske Ark og Danmarks Statistik viser, at ledigheden i arkitektbranchen, trods den fortsatte økonomiske krise, faldt med 0,8 pct. point fra november 2011 til december 2011.

Svært at være lille arkitektvirksomhed i krisen

Der er et markant fald i nye projekter og branchens honorarer herhjemme. Det går især ud over mindre arkitektvirksomheder, der udgør størstedelen af den danske branche, viser seneste konjunkturbarometer fra Danske Arkitektvirksomheder