butik

Megabutikker vil dræbe byerne

"De eneste, der vinder på etablering af megabutikker, er deres aktionærer. Købstæderne og landsbyerne står derimod tilbage som taberne, og den eneste vækst de vilopleve, er i antallet af fraflytninger og ophørsudsalg."

Hypermarkeder vil slå tænderne ud af bymidter

"Det eneste, vi med sikkerhed ved om etablering af hypermarkeder er, at det vil flytte omsætning fra bymidter og små samfund og ud til omfartsvejen ved de største byer."

Det handler jo ikke kun om penge

John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd, fortæller om bæredygtig vækst, hypermarkeder og hvad danske købmand ønsker sig af arkitekterne.

De Samvirkende Købmænd lancerer i samarbejde med Arkitektforeningen prisopgave om shoppingmuligheder i Danmarks bykerner. Prisopgaven udskrives på MAA-konferencen i København fredag d. 1. november.

Hvad betyder vækst for De Samvirkende Købmænd?