bygherrer

Perspektiv på evidensrapport

Almene boligselskaber bør værne om arkitekturen, når de renoverer

SBi har evalueret 10 renoveringer af almene boligbebyggelser, som har fået støtte fra Landsbyggefonden. Evalueringen viser, at boligkvaliteten generelt er forbedret betydeligt i de renoverede bebyggelser, men også at boligselskaberne kunne opnå bedre resultater, hvis de var mere opmærksomme på bebyggelsernes oprindelige arkitektoniske kvaliteter.

Konkurrencer og det nye EU-udbudsdirektiv: Hvad er konsekvenserne?

Arkitektforeningen og Bygherreforeningen inviterer til seminar i Aarhus den 21. oktober kl. 14-17. Sæt kryds i kalenderen allerede nu

Seminaret om det nye direktiv trak fuldt hus i Arkitekternes Hus i København den 28. maj. Nu gentager vi nu successen i det jyske.

Arkitekter søges til kampagnen Skole+

Hvordan kan skolernes indendørsfaciliteter indrettes, så de i højere grad inviterer til idræt og bevægelse?

Med en række konkrete, fysiske projekter skal kampagnen Skole+ vise, hvordan nytænkende fysiske rammer kan invitere til at få pulsen op – både i skoletid og i fritid.

Boliger på Skousbo

Arkitektforeningen er blevet kontaktet af medlemmer, der finder, at programmet for den åbne plankonkurrence Boliger på Skousbo, udskrevet af Roskilde Kommune, rummer en række problematiske konkurrencevilkår.

Der er tale om en åben idékonkurrence, der omhandler udviklingen af et 75 hektar stort boligområde med 700 boliger, og konkurrencedeltagerne skal udarbejde forslag til en strukturplan for hele området samt en bebyggelsesplan for første etape af det

Standen skal op på beatet

Debatten om for dyre og alt for detaljerede arkitektkonkurrencer ruller i flere medier i disse dage.

Konkurrencer - nye ideer, muligheder og værdi

Hvordan rammer vi plet med arkitektkonkurrencer? Arkitektforeningen og Bygherreforeningen inviterer til temamøde 2 i rækken af et fælles initiativ, der skal bidrage til gensidig forståelse mellem arkitekter og bygherrer og skabe et endnu bedre grundlage for at forbedre rammerne om arkitektkonkurrencer.

Temamøde 1, der foregik den 26. april hos Bygherreforeningen, havde fokus på udfordringerne i forbindelse med arkitektkonkurrencer.

Udbudsrådgivning

God arkitektur betaler sig. Derfor er det ganske enkelt god forretning at skabe de rigtige rammer for arkitekturen.

Er du offentlig eller privat bygherre og står du over for at skulle bygge nyt, transformere eller planlægge et område? Så kan du få råd og vejledning hos Arkitektforeningen.