Bygningskultur

Bygningskultur Danmark kårer Danmarks smukkeste præstegård

Vær med til at vælge Danmarks Smukkeste Præstegård når Bygningskultur Danmark sætter den fælles kulturskat under lup.

15 kandidater fra hele landet er nomineret i konkurrencen, der løber fra den fra den 9.-25. maj.

Arkitektforeningen flytter til Åbenrå

Akademisk Arkitektforening flytter ind i det gamle Musikhistoriske Museums bygninger i Åbenrå i det indre København

Arkitektforeningens formand Natalie Mossin ser frem til flytningen, der ikke alene er en ny adresse, men også markerer nye tider i arkitekternes standsforening:

Arkitekter søges til herregårdsprojekt

Rådgivere søges til Fremtidens Herregårde

I september blev 12 projektidéer udvalgt til videreudvikling i Fremtidens Herregård. Nu søger kampagnen rådgivere, der kan bistå den videre udvikling af projektideerne.

Siden starten i 2008 har Fremtidens Herregård givet støtte til 24 projekter, der med nye initiativer er med til at sikre og udvikle herregårdenes kulturarv og skabe større livskvalitet i landdistrikterne.

Tæthedsdogme, palisander og Rockwool

Reportage: Hvad skal vi egentlig med efterkrigstidens almene murede byggeri, og hvordan griber vi (energi)renovering bedst an?

Med palisander sofaarrangement og en kavalkade af stemningsbilleder fra det almene byggeris ungdom blev Arkitektforeningens salon om efterkrigstidens murede byggeri d. 14. maj skudt i gang.

Tykke lag isolering

Byggeguide til fredede og bevaringsværdige bygninger

Sol på den fede måde

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen bragt i Jyllandsposten mandag den 14.5

Det boomer med solcellesystemer på danskernes huse, og det er i sig selv en god ting. Solceller udnytter nemlig en vedvarende energikilde og nedsætter CO2 udslippet. Solcellesytemernes effekt på energiregningen er veldokumenteret, de har nået et prisleje hvor de fleste miljøbevidste borgere kan være med og de er lette at sætte op.

Nye kongelige bygningsinspektører

Der er nu udpeget seks kongelige bygningsinspektører af Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme
.

De kongelige bygningsinspektører har til opgave at udføre bygningssyn og gennemføre vedligeholdsopgaver og om- og tilbygningsprojekter på statens fredede bygninger og andre statslige bygninger, som har arkitekturhistorisk og kulturel betydning. Desuden skal bygningsinspektørerne fungere som statens konsulenter i sager vedr. kirkebygninger.

Nye medlemmer i Det Særlige Bygningssyn

Det Særlige Bygningssyn, som indstiller bygninger til fredning over for Kulturarvsstyrelsen, har fået nye medlemmer for perioden 2011-2015.

Efter den nye fredningslov kan selvstændige grønne anlæg med væsentlig arkitektonisk eller kulturhistorisk værdi fredes. Derfor er der nu også kommet en landskabsarkitekt med i synet, nemlig professor Steen Høyer.

Stedet tæller

Ny kampagne satser på yderområdernes potentialer

Smukke landskaber, udstrakt kyst, velbevaret bygningsarv, lokalt engagement og plads til udfoldelse. Danmarks yderområder er rige på stedbundne potentialer. Med den 5-årige kampagne Stedet Tæller ønsker Realdania at vise nye veje til, hvordan man kan forbedre livskvaliteten i yderområderne med udgangspunkt i de særlige kvaliteter og potentialer, som findes netop her.