byudvikling

Jesper Pagh til Licitationen: "Byen knækker over i rig og fattig"

Arkitektforeningen sætter i efteråret ekstra fokus på behovet for at arbejde for billigere boliger i storbyerne. Det slår Arkitektforeningens direktør fast i et interview, bragt i Licitationen den 19.8. 2016. Med Licitationens accept bringes hele artiklen neden for.

Sociale kløfter i de store byer bliver bredere
af Peter Kargaard

Ny podcast: Hvad gør megabegivenheder ved byen?

I London førte værtsskabet for OL til permanente ændringer for fattige kvarterer. I Rio blev fattige områder simpelthen revet ned og beboerne flyttet væk. Og da København var på falittens rand i halvfemserne, var det måske Kulturby, der gav os et helt nyt syn på byens potentialer, som senere er blevet forløst. Arkitekturens lydmedie, BYLYD, undersøger i deres nyeste podcast, hvad det kan betyde for en by, når megaevents kommer til.

Vækstforslag tilgodeser spekulanter

Debatindlæg bragt Berlingske, 8. december 2015 af Frank Jensen, Københavns overborgmester (S) og Jesper Pagh, direktør i Arkitektforeningen.

Regeringen har præsenteret et udspil, »Vækst og udvikling i hele landet«. Men »hele landet« dækker åbenbart ikke storbyen.

Provinsens potentialer

Fredag den 27. november inviterede Arkitektforeningen og KADK til symposium med debat, hvor forskere, politikere og de mange fremmødte diskuterede provinsens tilstand og udviklingspotentialer

Af Maria Albrechtsen Mortensen

"Når nogen, der ved noget, går sammen med nogen, der vil noget, kan man skabe udvikling. Planlægning og politik virker."

Det er ikke Planloven, der skævvrider

En balanceret udvikling over hele landet er en af de allerstørste politiske og planlægningsmæssige udfordringer i disse år. Det kræver god planlægning. Planloven bliver gerne udråbt til vækstens værste fjende, men den er faktisk et af de stærkeste kort, vi har

Af Ellen Højgaard Jensen, direktør i Byplanlaboratoriet og Jesper Pagh, direktør i Arkitektforeningen

Professionel planarkitekt

Lovgivning. Politisk organisation. Rammebetingelser. Der er mange begreber, krav og forventninger at navigere i, når det gælder offentligt planarbejde, og det er nødvendigt at kende sin rolle godt for at udfylde sine faglige sko som planarkitekt og kunne arbejde på tværs af fagskel.

Planlægger MAA

Er dit fagområde by- og landskabsplanlægning? Ønsker du at styrke planlægningens position i samfundet og derigennem styrke kvaliteten? Så bliv MAA.

The Collective Sensibility

Designer, Urbanist and Executive Director of Futures at the UK's Future Cities Catapult, Dan Hill talks to us about Nordic Planning, Quality of Life and Welfare.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Helbred en bydel på 14 dage

Boligblokken Balfron Tower i London danner i disse dage rammen om en showcase på Londons Festival of Architecture, hvor BCVA (BJELKE+CERMAK+VEILE Architecture) repræsenterer Danmark som et ud af 10 internationale unge arkitektfirmaer, der skal komme med bud på hvordan Øst-London kan udvikles på en mere hensigtsmæssige måde.

Af Rune Veile, Arkitekt MAA, Partner i BCVA

Safe, but without Spark

Denmark-based journalist, Michael Booth, has written for The Guardian and Monocle and has most recently penned the debated book ‘The Almost Nearly Perfect People – The Truth About The Nordic Miracle’. Booth talks to us about Nordic planning, “hygge” and conformist behaviour.