Danmarks designskole

Ny hverdag på Holmen

Både studerende og medarbejdere møder en forandret hverdag, når KADK lancerer sin nye struktur fra studiestart 2014. Syv nye institutter samler uddannelsernes DNA: praksis, videnskab og kunst.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

En skole af internationalt format

Mette Kynne Frandsen, arkitekt MAA, direktør og partner hos Henning Larsen Architects er netop blevet valgt til posten som næstformand for det ny-fusionerede Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Læs interview
.

Med hvilke visioner for den ny-fusionerede skole træder du ind i bestyrelsen?

Ny bestyrelse på Holmen

En 13 mand stor bestyrelse skal fremover lede det ny-fusionerede Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering på Holmen i København

Kulturminister Per Stig Møller har udpeget 6 eksterne medlemmer til bestyrelsen:

Arkitektur, design og konservering under samme tag på Holmen

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Sådan lyder navnet på Danmarks nye kreative, videregående uddannelsesinstitution, der 2. juni opstår af fusionen af Kunstakademiets Arkitektskole, Danmarks Designskole og Kunstakademiets Konservatorskole.

Endelig skolefusion på Holmen

I dag torsdag d. 26. maj 2011 har Folketinget vedtaget loven om fusionen mellem Kunstakademiets Arkitektskole, Danmarks Designskole og Kunstakademiets Konservatorskole til ikrafttrædelse d. 1. juni 2011.

Læs lovforslaget på karch.dk

Bedre argumenter og mere analyse, tak

Skolefusion: Det er stærkt bekymrende, at fusionen mellem Det Kongelige Danske Kunstakademis Konservatorskole uden forudgående mulighed for saglig og faglig vurdering i de relevante fagmiljøer indskrives som en del af fusionen mellem Danmarks Designskole og Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole, lyder det i høringssvar fra Arkitektforeningen og Danske Designere.

Ros til dansk designforskning

Designforskning kan fremme dansk innovation, skriver centerchef ved Center for Designforskning Dorthe Mejlhede i lederen i netmagasinet Minddesign den 17. november. Læs uddrag af lederen:

Kulturministeriet igangsatte i foråret 2010 en omfattende evaluering af designforskningen i ministeriets regi.