design

Støtte til nytænkende kunsthåndværkere og designere

Statens Kunstfond har netop uddelt projektstøtte for mere end 4,5 mio. kr. til den danske kunsthåndværk- og designscene. Støtten går blandt andet til nytænkende udviklingsprojekter, heriblandt et læringsprojekt med robotter til børn.

Ny platform for boligrenovering

Platformen Houzz  formidler kontakten mellem boligejere, som ønsker at renovere deres bolig, og arkitekter, designere samt interiør designere.

Houzz giver eksperter inden for arkitektur, design og interiør mulighed for at fremvise deres færdigheder og kompetencer og nå ud til potentielle kunder i Danmark, og resten af verden som fx USA, Australien, Rusland, Japan og en række andre europæiske lande.

Arkitekter til tavlen

Få undervisning af en arkitekt, eller tag på besøg på en tegnestue. I samarbejde med Dansk Arkitektur Center vil Arkitektforeningen gøre afstanden mellem professionelle arkitekter og danske folkeskoleelever kortere.

Hendrik Eriksen Lyberth

Jeg er nyuddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus fra Studio:MAD (Making Architectural Design).
Som ansat vil jeg være en medarbejder, som er god til at være i den kreative proces, hvor jeg kan trives både alene og i fællesskab og samarbejde med andre. I en kreativ proces kan jeg særligt bidrage med aktivt brainstorming og skitsering, noget som jeg oplever er essentielt, for at kunne finde frem til de mest nytænkende og innovative idéer. Jeg vil være en medarbejder som er udadvendt, smilende og ærlig i sin kommunikation, foruden grundig og arbejdsom.

Hendrik Eriksen Lyberth
Højbjerg
Latest job:
Sommer praktikant , Kommuneqarfik Sermersooq
Medlemtype:
Projektering & Rådgivning Fx tegnestuearkitekt, projekteringsleder, selvstændig rådgiver, partner eller andet inden for området?
Offentlig

Finalisterne til Den Danske Lyspris 2014 er fundet

Finalisterne til Den Danske Lyspris 2014 er fundet. Juryen, som Akademisk Arkitektforening sidder med i, har besluttet at nominere fire meget spektakulære projekter til Den Danske Lyspris 2014. Projekterne er meget forskellige, men de er alle af høj lysmæssig kvalitet.

De fire nominerede projekter er - i tilfældig rækkefølge:

Verdens første sansefødestue på Nordsjællands Hospital, Hillerød

Kenneth Juul Nielsen

Jeg beskæftiger mig helst med komplicerede problemstillinger der udfordrer de eksisterende måder at gøre tingene på. Jeg lave ikke produkter der kun har æstetisk kvalitet, men prøver i stedet at bidrage med nyskabende produkter der løser en given problemstilling med et æstetisk ydre.

Kenneth Juul Nielsen
Vanløse
Latest job:
Studiemedarbejder , MTRE
Medlemtype:
Proces- & Produktudvikling Fx designer, proceskonsulent, udviklingskonsulent, produktudvikler eller andet inden for området?
Privat
Offentlig

Fællesskab i forandring

Tænk hvis vores danske byer ikke var opdelt i tydelige sociale grupperinger, men i stedet var inkluderende byer med plads til alle? Det er visionen for tænketanken Byen 2025, der netop har afleveret sine anbefalinger til minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

Arkitektforeningens direktør Jane Sandberg er medlem af tænketanken og er glad for den endelige rapport.

Plads til alle

Lærke Hagen Aagaard

København V
Privat

Lysets helende kraft

Arkitekt MAA, Carlo Volf arbejder med at forene lys, arkitektur og sundhed, så det sundhedsmæssige aspekt bliver integreret i arkitekturen. I sin nyligt forsvarede ph.d. præsenterer han, hvordan lyset kan være med til skabe bedre rammer for vores sundhed.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ), Designkommunikation

Nominerede til Den Danske Lyspris

Den Danske Lyspris uddeles for sjette gang i år. Dansk Center for Lys har i år modtaget 15 indstillinger til prisen, hvoraf fire projekter nu er nomineret.

De nominerede projekter er:

Mediefacaden på Industriens Hus