Dreyers fond

Dreyers Fonds Hæderspris til tegnestuen Praksis

Dreyers Fond har tildelt hædersprisen 2017 for arkitekter på 400.000 kr. til Praksis ved Mette Tony og Mads Bjørn Hansen for deres indlevede og raffinerede arbejde med at fremkalde en stedbunden arkitektur med afsæt i traditionen.

Det er en evne til at koble det stedsspecifikke med en respekt for bygningskunstens traditioner, der har sikret, at Dreyers Fonds hæderspris i år går til tegnestuen Praksis ved Mette Tony og Mads Bjørn Hansen.

Dreyers Fonds legat til nystartede tegnestuer

De 7 unge arkitektvirksomheder, ETN Arkitekter, Tegnestuen LOKAL, Arcgency, Studio Fountainhead, MATTERS, Leth&Gori og ALL, som blev udvalgt til at modtage Dreyers Fonds legat til nystartede arkitektvirksomheder, har den 24. maj gennemført de 7 workshops om økonomi, strategi og jura, så de nu er endnu bedre rustet til at klare sig som nystartede tegnestuer.

7 arkitektvirksomheder modtager legat fra Dreyers Fond

Syv nystartede arkitektvirksomheder har modtaget hver sit legat fra Dreyers Fond som hjælp til at styrke virksomhedernes forretningspotentiale.

Legaterne består af workshops og mentorforløb med fremtrædende arkitekter.

Dreyers Fonds legater uddelt

Dreyers Fond har heldigvis ønsket atter at udbyde legater til at syv nystartede arkitektvirksomheder, som gennem 7 workshops får kendskab til emner som økonomi, strategi, forretningsudvikling, ansættelsesret, entrepriseret, udbud mm. med det formål at ruste dem til skabe sig det fornødne frirum til fordybelse og nytænkning.

En anerkendelse der får en til at ranke ryggen

Helhedsplanen for Nordhavn. Nørreport station. Børnehaven Forfatterhuset. Biblioteket i Nordvest. Krøyers Plads. Rockmuseum i Roskilde og ikonbygning for Adidas i Sydtyskland. COBE’s projekter høster stor anerkendelse lige nu. Senest har de modtaget Dreyers Fonds hæderslegat, og i den anledning har Arkitektforeningen mødt indehaver og kreativ direktør Dan Stubbergaard.

Af Cæcilie Skovmand

COBE modtager hæderspris

Det er en helt særlig evne til skarpt og analytisk at skabe spændstige og venlige rum, der favner byens dagligliv, som nu betyder, at Dreyers Fonds hæderspris for arkitekter i år gik til tegnestuen COBE v/Dan Stubbergaard.

Årets prismodtager er kendt for en række projekter, hvor de har skabt bygninger og byrum, som indbyder til social interaktion.

Mere end en pose penge

Dreyers Fonds legat til nystartede arkitektvirksomheder adskiller sig ved at være et forløb, hvor arkitekter får viden om, hvad det vil sige at drive en forretning og designe det bedste koncept for strategi og profil

Af Cæcilie Skovmand

Trylletromler med mange perspektiver

Københavnerne kan glæde sig til en ny, fascinerende oplevelse, når den midlertidige pavillon Trylletromler står klar i Kongens Have den 13. september. Projektet er et resultat af en konkurrence udskrevet i et samarbejde mellem Akademisk Arkitektforening og lokalforeningen i København. Trylletromler er designet af hollandske .Fabric, og tømrerelever fra KTS står for den omfattende produktion. Blandt de økonomiske støtter er Dreyers Fond.