Del billeder af god arkitektur

Vær med til at booste dansk arkitektur i en europæisk sammenhæng i fællesskab med ACE.

Architects' Council of Europe (ACE) er i gang med at oprette en omfattende database med arkitektoniske værker fra de forskellige medlemslande. I den forbindelse opfordrer de medlemslandene til at dele billeder af god arkitektur.

Europas fremtid bygger på byerne

Reportage: EU-udvekslings- og læringsprogrammet URBACT til fremme af bæredygtig byudvikling i Europa har netop afholdt årskonference i København. Iblandt kulde og frost udfoldede visioner, best practice eksempler og et overvældende flertal af frysende sydeuropæere sig.

Af Eva Bjerring

Ny Generalsekretær og en genvalgt formand

På Den Europæiske Arkitektforenings årlige generalforsamling var der valg til både formandspost og ny generalsekretær.

Det moderne slot i Europan-land

I 2010 vandt DEVE Architects Europan-konkurrencen om "Augustenborg Havn, Giving Water and Landscape to All". Vinderprojektet  ”Det Moderne Slot” er i fuld gang med at blive til virkelighed, og her fortæller arkitekterne MAA Helle Degn og Morten Vedelsbøl, DEVE Architects i København om processen og samarbejdet med Sønderborg Kommune – og om hvad det har betydet at vinde den prestigefyldte konkurrence.

40 under 40

The European Centre for Architecture Art Design og Urban Studies og The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design har netop offentliggjort dette års top 40 over unge upcoming designere og arkitekter under 40 år fra Europa.

Den danske repræsentant på listen “Europe 40 Under 40” er designer Jens Martin Skibsted, Skibsted Ideation A/S og  KIBISI.

“Europe 40 Under 40” bliver i November til en udstilling der viser de 40 arkitekter og designers projekter.

Kære kandidat til Europa-Parlamentet. Hvad med arkitekturen?

AA og DANSKE ARK har kontaktet et bredt udpluk af kandidater, som stiller op til Europa-Parlamentsvalget på søndag, fordi vi gerne vil vide, hvad de har tænkt sig konkret at gøre for sager som arkitekturpolitik og bæredygtighed, hvis de bliver valgt til parlamentet.