event

RISING Architecture Week

RISING Architecture Week med temaet GROWING CITIES finder sted I København om blot 5 uger. Rammerne er ved at være på plads med et program for konferencen på Papirøen, der omfatter en lang række internationale og nationale hovednavne inden for arkitektur og bydesign

Highlights fra Arkitekturens Dag 2014

Den 1. oktober fejrede en række kommuner, skoler, institutioner og virksomheder Arkitekturens Dag. Her er nogle glimt fra dagen.

Winter City

En hyldest til hverdagen

En pølsevogn, et busstoppested, legepladsen, torvet, indkøbscentret eller det lokale bibliotek. Hverdagen er fyldt med byrum og bygninger, vi ofte tager for givet, og som har stor betydning. Arkitekturens Dag mandag den 1. oktober 2012 hylder hverdagsarkitekturens værdier og muligheder, og du har mulighed for at være med på programmet.

Få ideer og inspiration til Arkitekturens Dag 2012

For at Arkitekturens Dag også i år bliver en levende og landsdækkende begivenhed med et mylder af aktiviteter fra Rønne til Ringkøbing, har vi udarbejdet et idé/inspirationskatalog til alle, som har lyst til at bidrage til programmet med arrangementer.

Opråb til alle arkitekter

Kære arkitekter MAA. Det er ikke for sent at lave et arrangement på Arkitekturens Dag den 30. september. For at dagen kan blive ”arkitekternes kampdag” er det vigtigt, at I arkitekter er med på programmet, der i år handler om kvalitet i de almene bolikvarterer.

Formålet med dagen er netop at vise omverdenen, hvad arkitektur handler om, hvad arkitekter laver, og hvad arkitekters kompetencer kan bruges til.

Åben Projektkonkurrence i Ørestad City: Byrum for livet

Sivegadestrækningen i Ørestad City skal vitaliseres. Derfor er By & Havn, Grundejerforeningen Ørestad City, Vandlauget og Metroselskabet gået sammen om at invitere til en åben projektkonkurrence, der giver dig, din tegnestue eller dit kreative team mulighed for at være med til at påvirke en af de væsentligste strækninger i fremtidens Ørestad City.

Forår på A_Scenen

Det kan godt betale sig at smutte forbi auditoriet på Arkitektskolen Aarhus de fleste fredage i løbet af foråret. A_Scenens program for foråret 2011 bugner nemlig af danske og internationale arkitetvirksomheder, der vil fortælle om nye projekter.

Fredag 25.03. kl.   14-16 Nord Arkitekter + JWH arkitekter v. Morten Rask Gregersen + Jan W. Hansen

Fredag 01.04.

Nytårskur i hele landet

Traditionen tro flyder januar måned med bobler i arkitektstanden. I år er ingen undtagelse – Arkitektforeningens lokalafdelinger inviterer til hygge og et glas kold champagne.

KØBENHAVN
Københavnsafdelingen lader propperne poppe og boblerne flyde til den årlige nytårskur i Arkitekternes Hus. Kom og ønsk dine kolleger godt nytår, nyd et glas boblevand og se hvem der modtager Årets Arne.

Kunsten at bevare en vision

Bygningskultur Danmark og Bygningsarv a/s havde  i anledning af Arkitekturens Dag  2010 inviteret til debat om forstadens bevaringspotentialer og grillpølser. Annette Blegvad, chefkonsulent i Arkitektforeningen rapporterer fra Bygningskulturens Hus i Borgergade:

Der var fyldt i den gamle pigeskole i Borgergade, da klokken slog 18 og kommunikationschef Bjørn Henrichsen bød velkommen til en debat om, hvad der skal bevares i forstaden.