faglighed

Fra konfetti til katastrofe i den kreative klasse

Hvad sker der med ens identitet, når man uddanner sig til et job, der ikke eksisterer?  Med finanskrisen som fundament og arkitekturen som omdrejningspunkt rejser arkitekt MAA Rasmus Graakjærs debutroman netop det spørgsmål

Brugerinddragelse i døgndrift på Fanø

Hvad er fordelene ved at være arkitekt langt væk fra de større byer? Og hvordan er de nået dertil, hvor de er? Andet interview i rækken med arkitekter, der bor og arbejder i ”udkanten” er med Anne Bjerggaard, arkitekt MAA og planlægger i Fanø Kommune.

Af Dorte Maria Vestergaard

”Jeg keder mig aldrig herovre. Det har virkelig overrasket mig hvor mange sociale ting, der foregår på den her lille ø.”

Vi har en drøm

Klumme af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen, skrevet i anledning af ArkBygs 50 års jubilæum

1963 var året, da Martin Luther King holdt sin berømte tale med ordene " I have a dream". Martin Luther Kings tale handlede om alvorlige ting som liv, død og lige rettigheder.

I Arkitektforeningen har vi også en drøm. Den vender jeg tilbage til.

Over de sidste fem årtier er der sket kvantespring i arkitekturens verden.

Kernen i mig er arkitekt

Kun 30 % af Arkitektforeningens medlemmer bestrider klassiske tegnestuejobs. Men hvad laver alle de andre? En stor del arbejder med formidling af arkitektur i enten skrift eller billeder. Arkitektforeningen har talt med en række MAA’ere, der har valgt formidlingen som levevej: Hvordan bruger de deres arkitektfaglighed i jobbet? Og hvordan er de nået dertil, hvor de er?

Æstetik er ikke noget, man bare smører på til sidst

Arkitektforeningen har talt med den nyudnævnte præsident for Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, Akademiraadet, arkitekt MAA Johnny Svendborg om hans ambitioner for kunsten, arkitekturen og Akademiraadet.

Af Eva Bjerring

Hvad er Akademiraadets vigtigste opgave?

Jeg føler mig ret heldig

Kun 30% af Arkitektforeningens medlemmer bestrider klassiske tegnestuejobs. Men hvad laver alle de andre? En stor del arbejder med formidling af arkitektur i enten skrift eller billeder. Arkitektforeningen har talt med en række MAAere, der har valgt formidlingen som levevej: Hvordan bruger de deres arkitektfaglighed i deres job? Og hvordan er de nået dertil, hvor de er?

Strateg med arkitektbaggrund

Arkitekt MAA og ph.d. Irene Lønne har siden marts 2011 været ansat hos Innovationsbureauet Hatch & Bloom. Bureauet har 12 medarbejdere og arbejder med branding, kommunikation, servicedesign, strategi og innovation. Irene Lønne tog afgang fra Arkitektskolen Aarhus i 1990 og har en massiv erhvervserfaring bag sig – også som bygningsarkitekt.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ)

En udstillingsdesigner med rod i dramaturgi og scenografi

Arne Kvorning, designer mDD, DDA og arkitekt MAA, har siden sin afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1996, arbejdet i landet mellem arkitektur og scenografi; udstillingsdesign. Efter nogle år med forskellige ansættelser, etablerede han i 1992 sin egen virksomhed, Kvorning design & kommunikation.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ)

En grafisk arkitekt

Interview: Naja Tolsing, grafisk designer MAA, blev uddannet fra Arkitektskolen i København i 2004. Sin første arbejdsplads havde hun i fire år hos Arkitema Architects, og siden 2008 har hun været kreativ ansvarlig på Dansk Arkitektur Center. På arbejdspladsen deler hun faglighed med en kollega, som er uddannet fra Danmarks Designskole samt en række freelancere med samme baggrund som hun selv.

For fuld byggefart i den svenske provins

Det går godt i Sverige. Arbejdsløsheden for arkitekter, også for nyuddannede, er noget nær nul, kreativiteten i fuldt flor og kvaliteten høj. Arkitekt MAA Johnny Grauengaard fortæller om sit arbejde som dansk arkitekt i det sydsvenske højland. Interviewet er det tredje i rækken om MAA'er i udlandet.

Af Eva Bjerring