finanskrise

Nyuddannede og kvinder hårdest ramt

Den seneste ledighedsstatistik fra Danske Ark, Danmarks Statistik og Akademikernes Centralorganisation viser desværre, at ledigheden stiger igen, og at det især rammer nyuddannede og kvindelige arkitekter.

Hvordan klarer den danske arkitektbranche sig i forhold til resten af Europa?

Den Europæiske Arkitektforening, ACE, undersøger i øjeblikket hvordan arkitekter i Europa oplever den økonomiske krise.

*Undersøgelsen er afsluttet*
I forbindelse med den halvårlige undersøgelse, som undersøger hvordan den økonomiske krise påvirker arkitektbranchen i Europa, er ACE ved at indsamle svar fra arkitekter over hele Europa.

Det kniber med optimismen i arkitektfaget

Den økonomiske krise har stadig negativ indflydelse på beskæftigelsen og optimismen i arkitektfaget. Det viser en ny undersøgelse fra den europæiske arkitektorganisation ACE (Architects’ Council of Europe).

Kvalitet går aldrig af mode

Efter 10 års byggeboom og efterfølgende finanskrise bør arkitekterne tage hul på en grundig diskussion af fagets vilkår og arkitektonisk kvalitet.

Af Martin Keiding, Arkitekt MAA, redaktør af Arkitektur DK og medlem af bestyrelsen i Akademisk Arkitektforening

Arkitekter: den nye akademiske underklasse?

Ja. Desværre ser det sådan ud, hvis man udelukkende vurderer ud fra hårde tal og fakta.

Under overskriften ”Nye risici” bringer Mandag Morgen i denne uge en artikel, der handler om, hvordan der er en ny ”akademisk underklasse” på vej i Danmark. Værst ser det ud for arkitekter uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Det ser heller ikke godt ud for humaniorafagene på Københavns Universitet og de andre kunstneriske uddannelser fra fx musikkonservatoriet.

Det er populært og prestigefuldt at uddanne sig til arkitekt, især på Holmen i København.

Rikke Krogh: Kommunernes arkitekturpolitik er gået i stå

AA og IDA: Løft loftet, og invester i fremtiden

Formand for Akademisk Arkitektforening, Rikke Krogh
Formand for Ingeniørforeningen, IDA, Lars Bytoft.

Følgende debatindlæg belv bragt i Børsen tirsdag d.31 december 2008:

Finanskrisen kradser, og det gør ondt i byggeriet. Men for finansminister Lars Løkke er der alternativer til at læne sig tilbage og begynde udbetalingen af dagpenge til de mange arkitekter, bygningsingeniører og andre, der er sendt ud i ledighed.