forstaden

Arkitekten og skoleeleverne fra forstaden

Folkeskoleeleverne i forstaden Sønderris udenfor Esbjerg undervises i arkitektur, modelbygning og rumlig opfattelse af arkitekt MAA Christina Korsbek Olsen. Læs interview.

Arkitekt MAA Christina Korsbek Olsen fra arkitektfirmaet Ketner Olsen, Esbjerg/Rotterdam har i flere omgange undervist  folkeskoleklasser i arkitektur.

Relationer er det nye sort

Hvorfor vælger så mange at bosætte sig i forstaden? Og er det velkendte 70’er parcelhus ved at lide en stille død til fordel for helt nye boformer? Læs interview med foredragsholder, sociolog og forfatter Emilia van Hauen.

Hvorfor mener du, at så mange danskere foretrækker at bo i forstaden i 2010?
At flytte ud af byen til forstæderne hænger i høj grad sammen med det at få børn.

Forstaden skal i fokus

I anledning af Arkitekturens Dag har vi sat Arkitektforeningens formand, Natalie Mossin i stævne til en snak om forstaden - om hvorfor, det er så vigtigt, at den ikke bliver overset og om betydningen af beboernes engagement.

Hvorfor det er vigtigt at sætte forstaden på dagsordenen?
Forstaden må ikke blive glemt i diskussionen om udvikling af henholdsvis by og land.

Følelser for forstaden

Arkitekturens Dag i København

Befinder du dig i København den 1.

Forstadens haver

Et af forstadens særkender er haven - et lille stykke afgrænset dyrket natur, hvor beboerer sætter deres præg og opbløder grænserne mellem ude og inde.

Fakta og inspiration

Arkitekturens Dag den 1. oktober 2010 foregik i landets forstæder. Her er der fokus på forstædernes fysiske rammer og de rum, man færdes i som beboer i forstaden.

Arkitekturen og byplanlægningen er med til at karakterisere forstæderne og udgør rammerne for det liv, der udspiller sig her. Karakteristiske bygningstyper, byrum, veje, haver og mødesteder danner de fysiske miljøer, mere end halvdelen af Danmarks befolkning lever deres hverdagsliv i.

Med kærlig hilsen til forstaden

Forstaden er kommet for at blive. Selv et halvt århundrede efter mange af landets forstadskvarterer blomstrede op i Velfærdsdanmarks unge dage, er de nogle af de mest populære steder at bo. Men forstaden har indtil nu været noget overset i den offentlige debat om arkitektur og planlægning. Det vil Akademisk Arkitektforening i samarbejde med en række kommuner, institutioner og tegnestuer rundt omkring i landet lave om på.

Arkitekturens Dag den 1.

Arkitekternes kampdag sætter spot på forstaden