Hospitaler

Arkitekturens Dag 2014 handler om velfærd

Velfærdstemaet dækker blandt andet over uddannelse, sundhed, planlægning og boliger. Det giver en række muligheder for arrangører. Her er nogle eksempler
.

Folkeskolens nye virkelighed
I år fejrer den danske folkeskole 200 års jubilæum og mere end nogensinde er der tale om en folkeskole i forandring.

Mentale rum

Bogen ”Mentale Rum – arkitektur, psykiatri, samfund” undersøger hvordan ny arkitektur kan hjælpe psykiatriske patienter.

Bekymring for sygehusbyggerier

Formanden for Statsrevisorerne Peder Larsen er bekymret for budgetoverskridelser og for, om de ny sygehusbyggerier er forældede, når de er færdige. Dermed tager Peder Larsen en diskussion op, som Arkitektforeningen var med til at starte tilbage i 2010 – og som stadig er aktuel.

Forelæsningsrække: Helende arkitektur, også for raske

Hvorfor har vi kun opmærksomhed på helende arkitektur i forbindelse med arkitektur og landskaber til syge mennesker? Giver det mening også at arbejde med sundhedsfremmende arkitektur og landskaber, når vi skaber omgivelserne til raske mennesker. Gør vi det allerede ubevidst, eller kan det implementeres mere?

Hospitalsarkitektur

Nu gentager Arkitektforeningen successen med kurset Hospitalsarkitektur i Aarhus. Kurset ruster arkitekter, ingeniører og konstruktører til at designe de bedste hospitaler med den nyeste forskning og viden på området.

125 mio. til innovative sygehusløsninger

Fornyelsesfonden investerer nu sammen med regionerne 125 mio. kr. i nye innovative sygehusløsninger.

Midlerne skal bidrage til at realisere vækstpotentialet i de kommende års sygehusinvesteringer, lyder det i en pressemeddelelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet den 9. december.

Nyt psykiatrisk sygehus i Aabenraa

Det nye psykiatriske sygehus i Aabenraa vil afstigmatisere patienterne og skabe trygge og professionelle rammer for behandlingen. Vi har spurgt Jette Sandberg fra White Arkitekter A/S, som er totalrådgiver på projektet, om idéerne bag sygehuset.

Af Marie Leth Rasmussen

Hvorfor samler I psykiatrien med sygehuset?
Region Syddanmark ville gerne opnå driftsfordele ved at samle sygehusene et sted.

Mange ønsker på ønskesedlen

De nye hospitaler skal kunne mere for stadig færre penge. Det er en af de største udfordringer ved at tegne hospitaler, mener partner i AART architects Anders Strange.

Anders Strange er fagrådsleder på Nytt Østfold Sykehus i Norge og underviser på Arkitektforeningens kursus i hospitalsarkitektur. Vi har spurgt ham, hvordan hospitalsarkitektur har udviklet sig, og hvilke forhindringer han er stødt på i arbejdet med at tegne hospitaler.