Akademisk Arkitektforening

hverdagsarkitektur

En kommunal arkitekturpolitik sikrer levende byer


Morgendagens by er din og minDebatindlæg af Jane Sandberg, direktør for Arkitektforeningen, bragt i Altinget By og Bolig d. 17.4.2013

Byen 2025 med fællesskab i centrumBy- og boligminister Carsten Hansen nedsætter ny tænketank, der skal se på fremtidens by som ramme for det gode liv med plads til alle. Heri skal 18 arkitekter, debattører og bypolitiske eksperter give deres bud på BYEN 2025


Fremtidens byer skal være rammen om fællesskab, nærhed og mangfoldighed. De skal sikre borgerne et godt liv og give plads til forskellighed, tryghed og kreativ udvikling af mennesker og ideer.

200 problemknusereAuditoriet på Arkitektskolen Aarhus summede af liv og arkitektfaglige debatter fredag d. 2. november, da det dannede rammen om Arkitektforeningens årskonference. Flere end 200 arkitekter havde fundet vej for at diskutere hverdagsarkitekturens værdier og muligheder.

Cykelrute på tværs af kommunegrænserHverdagsarkitektur: På Frederiksberg kaldes den Den Grønne Sti, på Nørrebro hedder den Nørrebroruten. Den gamle jernbanerute indeholder i dag både cykel og gangsti, så borgerne i København og på Frederiksberg kan bevæge sig gennem byen, på tværs af kommunegrænser, uforstyrret af biltrafikken. Arkitektforeningen har talt med Niels Jensen, trafikplanlægger fra Københavns kommune.


Af Gunhild Askehave, stud.arch MAA

Hverdagsarkitektur i skolegården og på skoleskemaet3.c og 5.a på Himmelev Skole er blot to ud af en lang række klasser landet over, som tog imod invitationen til at sætte hverdagsarkitekturen på skoleskemaet i forbindelse med Arkitekturens Dag den 1. oktober. Arkitektforeningen havde stillet arkitekt MAA og formidler Julie Dufour Wiese til rådighed for at bistå projektet.


Af Inge Panduro

Motorring 3: En arkitekttegnet motorvejHverdagsarkitektur: Kiggekø, burkabil og elastik-trafik. Sprogblomsterne fra P4s trafikværter er mange. De vidner om daglige trafikale udfordringer på motorvejene. Men ikke kun P4-værterne er kreative, når der skal dæmmes op for ”kiggekøer” og ”morgenkys”. Arkitekterne kan også – nemlig skabe solid hverdagsarkitektur til moderne motorveje.

Indvielse i Silkeborg havnI Silkeborg blev der allerede fejret Arkitekturens Dag allerede den 30. september. Her blev det nye trædæk indviet på Havnen i Silkeborg af borgmester Hanne Bæk Olsen (A). De mange borgere, der var mødt op, kunne nyde dans og musik fra Den kreative Skole og se roklubben på vandet.

Vores sted på strandenTanker om hverdagsarkitektur: DR’s Aftenshowet bragte i anledning af Arkitekturens Dag den 1. oktober seernes billeder af god hverdagsarkitektur. Erik Brandt Dam og Bettina Mylin, begge arkitekter MAA, har valgt en badebro i Haderslev som eksempel på god hverdagsarkitektur

Under åben himmel i ValbyTanker om hverdagsarkitektur: DR’s Aftenshowet bragte i anledning af Arkitekturens Dag den 1. oktober seernes billeder af god hverdagsarkitektur. Her er arkitekt MAA Helle Nebelongs bud, fra Valbyparken i København, hvor hun har designet en naturlegeplads for børn.


Af Helle Nebelong
 

Udgiv indhold