hypermarked

Det lykkedes! Planloven blev fornuftig

Regeringen lagde i juni sidste år op til en grundig behandling af planloven. Siden da har Arkitektforeningen arbejdet benhårdt for at påvirke forhandlingerne i en retning, der blandt andet kan give en balanceret udvikling af landdistrikterne, tilgodese både de mindre handlende og de almene boliger og skabe fri og lige adgang til vores kyster. Arbejdet har båret frugt. Regeringen indgik forlig med S, DF og K lige før Folketingets sommerferie.

Hypermarkeder vil slå tænderne ud af bymidter

"Det eneste, vi med sikkerhed ved om etablering af hypermarkeder er, at det vil flytte omsætning fra bymidter og små samfund og ud til omfartsvejen ved de største byer."

Organisationer går sammen om at kvalificere debatten om planloven

Hoteller i havstokken, hypermarkeder uden for byerne og unødvendigt bureaukratisk københavneri. Der er mange følelser og postulater i spil, når planloven diskuteres i denne tid. Men hvad er myter og hvad er fakta? Er planloven reelt en barriere for vækst? Og hvordan sikrer vi, at politiske valg med langtrækkende konsekvenser bliver truffet på det rette grundlag?

Arkitektforeningen og planlovsdebatten

Debatten om planloven kører på de høje nagler i disse dage.

Danskerne vil ikke have hypermarkeder

Vi behøver ikke vente på opførelsen af hypermarkeder for at se, hvordan danskerne vil reagere.

- Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen, bragt i Børsen d. 8. april 2014

Tilbageskuende produktivitetsanbefalinger

Som vi skrev i nyhedsbrevet i sidste uge, har man ikke bygget et stormagasin i USA, hypermarkedernes hjemland, siden 2006. Derovre er den klare tendens ’de-malling’ – altså afvikling af storcentre – bestemt ikke opførsel af dem.