Akademisk Arkitektforening

idræt

Ny forskning skal vise vejen for bedre sundhed i byerneMed en bevilling på 11 mio. kr. skal et nyt forskningsprojekt om byrum kortlægge vejen til bedre sundhed for socialt udsatte seniorer, børn og unge i danske byer.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Arkitekter søges til kampagnen Skole+Hvordan kan skolernes indendørsfaciliteter indrettes, så de i højere grad inviterer til idræt og bevægelse?


Med en række konkrete, fysiske projekter skal kampagnen Skole+ vise, hvordan nytænkende fysiske rammer kan invitere til at få pulsen op – både i skoletid og i fritid.

17 skoler skal nytænke skolegården17 skoler får nu hver omkring 100.000 kr. til at videreudvikle deres idéer til bedre skolegårde gennem kampagnen ’Drøn på skolegården’

Nytænk skolegårdenMed kampagnen Drøn på skolegården inviterer Realdania, Kræftens Bekæmpelse og Lokale og Anlægsfonden nu alle landets kommuner og skoler til at deltage i et udviklingsforløb, der har som ambition at udvikle og realisere innovative, overraskende og eksperimenterende projekter, der kan sætte en ny dagsorden for, hvordan skolens udearealer kan aktiveres som ramme om mere leg og bevægelse. Både i og efter skoletid.

Vinderne af Idrættens Arkitektpris 2012


Kulturminister Uffe Elbæk overrakte fredag den 24. august prisen som årets idrætsarkitekt til Bjarke Ingels (BIG) og Julien De Smedt (JDS Architects) - også kendt som det hedengangne PLOT. Liv Ridder Storgaard modtog Talentprisen for sit afgangsprojekt på KADK.

To fluer med ét smæk i Rabalderparken


Hverdagens arkitektur: Roskilde håndterer den øgede regnvandsmængde i skikkelse af et bevægelsesanlæg for alle - ”Rabalderparken”.

Af Lena McNair

Kulturministeren overrækker Idrættens Arkitektpris 2012Den 24. august uddeles Idrættens Arkitektpris i Arkitekternes Hus af Kulturminister Uffe Elbæk. Prisen gives til en arkitekt eller tegnestue, der har gjort en samlet indsats for at skabe smukke og funktionelle rammer omkring dansk idrætsliv.


Siden starten af det 21. århundrede har de danske idrætsarkitekter fået fokus på, at idrættens bygninger skal være baseret på arkitektur, der understøtter glæden ved idræt.

Skub i idrætsarkitekturen


1,5 mio. kr. bevilliget til kortlægning af regionale idrætsarkitektoniske løsninger

10 mio. kr. til multihuset Pulsen i Salling

Et arkitektonisk laboratorium i Gellerup

Udgiv indhold