Akademisk Arkitektforening

innovation

Ny udbudslov – nye muligheder


Der er vedtaget en ny udbudslov herhjemme, som udspringer af EU-lovgivning. Du kan læse Arkitektforeningens holdning til den her

Offentlige indkøb kan skabe innovationDen offentlige sektors indkøb rummer gode muligheder for at skabe mere innovation. Det fremgår af den første analyse fra Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde om ”Innovationsfremmende indkøb”, som netop er blevet offentliggjort og som i høj grad angår Arkitektfaget.

I en pressemedldelelse fra Erhvervs- og vækstministeriet lyder det fra Annette Vilhelmsen:

Styrk den kreative og innovative vækstRegeringen har netop lanceret en vækstplan for de kreative erhverv. Men der mangler fortsat en progressiv indkøbs- og udbudspolitik med visioner for de kreative erhvervs rolle som katalysator for vækst i andre erhverv.

Kronik af Jane Sandberg, tidl. direktør Arkitektforeningen, bragt i JP den 11.2.2013

Vækst på agendaen

Det gamle år er gået på hæld og et nyt netop begyndt. Hvor det forgangne på mange måder viste sig at blive et 20træls, som Margrethe Vestager rammende har døbt det, med svindende beskæftigelse og en økonomi i stærk modvind, så er der forsigtig optimisme at spore for det nye.

I Arkitektforeningen står 2013 helt bogstaveligt i vækstens tegn med ”Rum for vækst” som årets politiske fokusområde. Bag dette efterhånden fortærskede ord ”vækst” gemmer sig først og fremmest et presserende behov for at styrke beskæftigelsen og skabe nye veje og jobmuligheder.

Partnerskaber på tværs af arkitektur, ny teknologi og designAf Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Center for Arkitektur, Ny teknologi og Design, AND, er etableret af Aarhus Kommune, Region Midt og Arkitektskolen Aarhus. Centeret skal synliggøre de tre kreative brancher, og målet er at fremme og eksponere forretningsbaserede, kreative partnerskaber og innovation.

Healthcare designer & innovatorAnnette Krath Poulsen har i de seneste 14 år drevet virksomheden AKPdesign, som har specialiseret sig i at skabe innovation inden for ældre- og handicapområdet. Hun tog afgang fra industriel design, Kunstakademiets Arkitektskole i 1994.

Gør dine projekter mere bæredygtigeEr du på udkig efter konkrete værktøjer til energiberegning, lys- og vindforhold og miljørigtig projektering? Ønsker du at få sparring på egne projekter fra danske og internationale eksperter i bæredygtigt byggeri? Så læs videre her, hvor Arkitektforeningen interviewer ophavskvinden til Arkitektforeningens kursus ”Innovation og Certificering - Arkitektur + Bæredygtighed”, Vibeke Grupe Larsen og facilitator på kurset Mia Scheel fra White Arkitekter.

Mindre virksomheder kan søge om tilskud til innovationErhvervs- og Vækstministeriet lancerer nu et nyt tilbud om privat rådgivning til 300 virksomheder rettet mod fornyelse og innovation.

Gik du klip af REBUILD21?- eller vil du gerne gense nogle af de mange interessante foredrag? REBUILD21 har på deres Vimeo kanal lagt en række videoer ud fra konferencen.


Rebuild21 er en konference med en vision for det 21. århundrede, hvor innovative og progressive virksomheder er med til at takle de globale udfordringer. 

Danmark som designnation i 2020

For første gang er arkitektur- og designorganisationerne Arkitektforeningen, Danske Designere, Danske Kunsthåndværkere, Danish Design Association, Danish Fashion Institute, Dansk Mode & Textil og Arkitektforbundet gået sammen i Udvalget Vision Design 2020. Nu fremlægges udvalgets anbefalinger på Christiansborg.

Udvalget Vision Design 2020 har siden november 2010 haft fokus på, hvordan man bedst styrker vilkårene for dansk design, og hvordan design kan være med til at løse nogle af fremtidens centrale udfordringer.

Udgiv indhold