Smukt og fælles, fra Fogo til Valby

Deleøkonomi baseret på fællesskaber frem for smarte udlejningsøkonomier var i fokus ved MAA-konferencen 2015 i Valby, hvor der også blev diskuteret borgerlyst, brugerinddragelse og kulturministeren erklærede sig enig i arkitekturpolitikken Mennesker i Centrum

Af Cæcilie Skovmand

Argentina, Brasilien og Colombia - en beretning

Med midler fra Lemvigh-Müller Fonden i ryggen rejste arkitektstuderende Emilie Machholdt sidste år til Sydamerika for at studere urbanitet med særlig fokus på arkitekturens sociale aspekter. Læs et uddrag fra hendes rejseberetning her

Af Emilie Machholdt, stud.arch. MAA

I Wang Shus fodspor

Med Lemvigh-Müller Fondens legat i lommen, rejste arkitekterne Marco Philipsen Prahm og Simon Kjems-Møller til Kina for at studere hovedværker af Wang Shu

Af Katrine Amalie Møller Pedersen

Marco Philipsen Prahm og Simon Kjems-Møllers rejste i oktober 2014 på inspirationsrejse til Kina for at gå i fodsporene på Wang Shu, der er den første kinesiske arkitekt til at modtage Pritzker Architecture Prize.

Nordiske arkitekter tror på vækst

Architects’ Council of Europe (ACE) laver den årlige Economic Trend Survey af de europæiske arkitekters forventninger til arkitektbranchen. I år er målingen yderst forventningsfuld blandt de nordiske arkitekter

Den nylige måling viser nemlig, at der er høje forventninger til vækst i branchen. Især de nordiske arkitekter har tiltro til, at mængden af opgaver vil vokse i fremtiden.

Retrofitting Suburbia - Bæredygtig forstadsomdannelse i USA

Vores forstæder er under omdannelse. De blev bygget i efterkrigstiden og er ikke længere tidssvarende til det moderne liv, vi lever i dag. Men hvordan skal de omdannes, og kan vi lære noget af, hvad der er sket i USA, som engang var et af forbillederne for vores forstæder i Danmark? Morten Kjer Jeppesen, arkitekt MAA har med legat fra Lemvigh-Müller Fonden været i USA og studere forstæder. Her beretter han fra sin rejse.

Fælles nordisk engagement i det byggede miljø

Følgende er en udtalelse formuleret af de nordiske arkitektforeninger fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne på det årlige møde i Oslo d. 10. oktober 2014.

Et lands arkitektoniske kultur er ikke stærkere end dets borgeres egagement i den. Dette engagement starter med en invitation til børn og unge til at lære om arkitektur og til at danne deres egen mening om deres omgivelser.

Vi har brug for engagerede medborgere for at skabe en bæredygtig fremtid for det byggede miljø.

Forslag til Mies van der Rohe-prisen 2015

Mies van der Rohe prisen uddeles hvert andet år og igen i 2015.
 Her er de danske forslag til nominering fra Arkitektforeningen og Danske Arkitektvirksomheder

At se det vante på uvante måder

Arkitekt MAA Troels Rugbjerg er en del af Arkitektforeningens ekspertpanel. I den forbindelse fortæller han her om sin årelange interesse for og kortlægning af arabisk og islamisk arkitektur.

Af Dorte Maria Vestergaard

”Der er en stærk forbindelse mellem dansk og arabisk arkitektur med det spartanske ydre, der åbner sig indenfor.

Force4 får hædrende ord på arkitekturens verdenskongres

Den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres løb af stablen i Durban i sidste uge. Den danske tegnestue Force4 Architects modtog hædrende ord for deres arbejde med tilgængelighed.