Internationalt

Nyt fra den europæiske arkitektforening

Architects’ Council of Europe (ACE) har netop lanceret deres årsrapport for 2012.

Rapporten fortæller om organisationen og om en række af de politiske initiativer, der lige nu er i gang. Det handler bl.a. om Anerkendelsesdirektivet og Udbudsdirektivet med det formål at påvirke især EU-politikerne.

Danske arkitekter blandt de mest tilfredse i Europa

Den Europæiske Arkitektforenings (ACE) seneste rapport om arkitektbranchen i Europa opsummerer et år for arkitektbranchen i Europa, der er præget af tre års økonomisk krise. Samtidig viser analysen, at danske arkitekter trives og har et godt omdømme.

Af Joachim Blach Andersen

Usikkerhed og pessimisme præger fortsat den europæiske arkitektbranche

Foto: Wikicommons. (Mørkerød - Lande i recession, Blå - Lande med stadig upåvirket højkonjunktur)

Nyt fra ACE

Den europæiske arkitektforening ACE er ude med nyt nyhedsbrev - blandt andet med artikel fra Arkitektforeningens vækstkonference på Christiansborg i oktober.

Download nyhedsbrevet her (pdf)

Europas fremtid bygger på byerne

Reportage: EU-udvekslings- og læringsprogrammet URBACT til fremme af bæredygtig byudvikling i Europa har netop afholdt årskonference i København. Iblandt kulde og frost udfoldede visioner, best practice eksempler og et overvældende flertal af frysende sydeuropæere sig.

Af Eva Bjerring

Status på norsk arkitekturpolitik

Norske arkitekter og politikere diskuterer lige nu arkitekturpolitik i Norge på livet løs. Følg med i konferencen live ved at klikke på play-symbolet herover.

Mandag og tirsdag d. 20. og 21. november mødes nogle af Norges og Nordens vigtigste repræsentanter for arkitekturfaget til to konferencer på DogA i Oslo.

Dansk arkitektur og design på international vækstagenda

Et nyt design- og arkitekturkonsortium under skal øge kendskabet til dansk arkitektur og design internationalt og udvikle Danmarks brand som design- og arkitektursamfund.

Dansk arkitektur, design og mode står stærkt internationalt. Det skal udnyttes forretningsmæssigt, derfor har Fonden til Markedsføring af Danmark valgt at støtte oprettelsen af Dansk Design- og Arkitekturkonsortium, der skal understøtte visionen om Danmark som et førende designsamfund.

Grønt EU-formandskab

Den 1. januar 2010 overtog Danmark formandskabet for Rådet for den Europæiske Union fra Polen. Energieffektivisering og et grønt Europa er blandt sagerne på dagsordenen.

Af Martin Yhlen

Ny Generalsekretær og en genvalgt formand

På Den Europæiske Arkitektforenings årlige generalforsamling var der valg til både formandspost og ny generalsekretær.

Dansk design og arkitektur på agendaen i Asien

Et nyt design- og arkitekturkonsortium skal øge kendskabet til dansk design og arkitektur på de nye vækstmarkeder.

Blandt konsortiets første opgaver er at sikre et succesfuldt dansk partnerskab med Hongkong Business of Design Week til næste år.

Dansk design og arkitektur står stærkt internationalt. Det skal udnyttes forretningsmæssigt. Den 26. november åbner handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr det danske Innovationscenter i Hongkong.