interview

Der er en grænse for fortætning, hvis klimamål skal nås

Fra forskningens verden: Interview med nyslået ph.d. Jakob Strømann-Andersen, M.Sc., Sustainability Engineer hos Henning Larsen Architects

Nye redskaber til gamle huse

Sidsel Blegvad Seier fra Witraz Arkitekter + Landskab har været med på renoveringsprojekter i Brøndby Strand, Den grønne trekant og Mjølnerparken. Hun tog Arkitektforeningens kursus i renovering for at få nogle nye værktøjer med hjem.

Af Marie Leth Rasmussen

”På kurset lærte vi at arbejde struktureret med værdisætningen af bygningsmassen. Vi blev opfordret til at bruge mere tid på forundersøgelser og se på bygningen på en anden måde.

At arbejde med arkitektur er en evig uddannelse

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer om deres liv som arkitekter: Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt? Femte interview i rækken er med Karen Zahle, arkitekt MAA, årgang 1931 med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1959.

Af Lena McNair

Da kvindelige arkitekter var få

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer: Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt? Fjerde interview i rækken er med Margot Lindegaard, arkitekt MAA, årgang 1932 med afgang 1977.

Fra Kenya til Stadsarkitektens kontor

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer om deres liv som arkitekter: Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt? Andet interview i rækken er med Otto Käszner, arkitekt MAA, årgang 1938 med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1966.

Håndværker, tegner og detektiv

Seniorliv: Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer. Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt?

Det handler om at stille de gode spørgsmål

Procesledelse har gennem de senere år fyldt en del på den professionelle agenda. Fokus er nu rettet mod, at det er en selvstændig ydelse at facilitere processer. Arkitekt MAA Ulla Kjærvang er en af dem, der faciliterer.