København

Nominerede til Store og Lille Arne 2016

Fredag den 29. januar afsløres det ved Arkitektforeningen Københavns nytårskur, hvem der løber med Årets Arne-priser. Se de nominerede til Årets Store og Lille Arne her og læs hvad juryen, den københavnske lokalledelse siger om projekterne

Nominerede til Årets Store Arne
Prisen gives til såvel udførte værker som initiativer, der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år. Der er fem nominerede i kategorien:

Vækstforslag tilgodeser spekulanter

Debatindlæg bragt Berlingske, 8. december 2015 af Frank Jensen, Københavns overborgmester (S) og Jesper Pagh, direktør i Arkitektforeningen.

Regeringen har præsenteret et udspil, »Vækst og udvikling i hele landet«. Men »hele landet« dækker åbenbart ikke storbyen.

UrbaniaCPH vil ryste boligens grundvold

En bolig i København ser i grundplan stort set ud, som den gjorde for 100 år siden. Det har det kommende urbane bofællesskab UrbaniaCPH planer om at lave godt og grundigt om på.

Ny undersøgelse viser, at Arkitektur skaber social forandring

Et studie gennemført af Akademisk Arkitektforening og Københavns Kommune dokumenterer evidens for, at strukturelle forandringer i arkitekturen løfter socialt udsatte boligområder radikalt.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Vask dagens problemer væk i ren æstetik

Årets Arne til ombygning og grænseløse frivillige

Fredag den 31. januar blev Årets Arne uddelt i Arkitekternes Hus i København.

Hovedprisen, Store Arne, gik til det roste ombygningsprojekt af Trollbeads’ hovedkvarter i Toldbodgade 13, København, som er tegnet af BBP Arkitekter.

Pris til certificeret Miljøcenter

Foreningen Hovedstadens Forskønnelse har tildelt årets arkitekturpris for 2013 til Christensen & Co Arkitekter for projektet Miljøcenter KMC Nordhavn.

Foreningen blev grundlagt i 1885 af blandt andre bryggeren Carl Jacobsen og billedhuggeren Bissen for “at virke til forskjønnelse af Hovedstaden”.

I motiveringen hedder det bl.a.:

Borgerne må aldrig blive statister i arkitekturen

Der gik ikke længe efter kommunalvalget, før de sociale medier og pressen svømmede over med kommentarer om, at Københavns nye Teknik-og miljøborgmester, Enhedslistens Morten Kabell, ville lave ”heksejagt på bilisterne” med roadpricing. Men hvad siger den nye borgmester selv? Arkitektforeningen har talt med Morten Kabell om hans visioner for en blågrøn by, københavnerne kan være stolte af, cyklisme og – ja – trængsel.

Af Cæcilie Skovmand

Pavillonsucces i Kongens Have

Fredag d. 13 september åbnede pavillonen Trylletromler i Kongens Have, og den tromleformede trækonstruktion er allerede en succes.