kommunikation

Strategisk Kommunikation for tegnestuer

Kurset Strategisk kommunikation for tegnestuer afholdes for første gang den 23. oktober. Arkitekt MAA og underviser Jennifer Dahm Petersen fortæller her, hvad det er, man som kursist kan forvente sig af kurset.

”Kurset her kan noget helt særligt for arkitektfaget. Vi analyserer branchetendenser og kursistens egen markedsposition for derefter gennem øvelser, at træne en effektiv og målrettet kommunikation.

Nyt fra Arkitektforeningens Kritikerakademi

Arkitektforeningens kritikerakademi er i fuld gang og flere skrivelystne, debatterende MAA'ere har allerede markeret sig i pressen

Jeg er først og fremmest arkitekt

Kun 30 % af Arkitektforeningens medlemmer bestrider klassiske tegnestuejobs. Men hvad laver alle de andre? Nogle af dem arbejder med formidling og kommunikation. Arkitektforeningen har talt med en række MAA’ere, der har valgt formidlingen som levevej. Fjerde og sidste interview i rækken er med Arkitekt MAA, Ph.d.

Kernen i mig er arkitekt

Kun 30 % af Arkitektforeningens medlemmer bestrider klassiske tegnestuejobs. Men hvad laver alle de andre? En stor del arbejder med formidling af arkitektur i enten skrift eller billeder. Arkitektforeningen har talt med en række MAA’ere, der har valgt formidlingen som levevej: Hvordan bruger de deres arkitektfaglighed i jobbet? Og hvordan er de nået dertil, hvor de er?

Studentermedhjælp til Kommunikationsafdelingen

Brænder du for god kommunikation? Er du god til at skrive til specifikke målgrupper og har du styr på de sociale medier? Og har du måske erfaring med at lave små film til nettet? Så er det dig, vi søger til Arkitektforeningens kommunikationsteam.

At skrive er en vigtig del af den kreative proces

Sofie Frydenregn og Astrid Billev går på Kunstakademiets Arkitektskole på 3 år. De har deltaget i Arkitektforeningens skrivekursus for studerende, der fokuserer på at give grundlæggende egenskaber og værktøjer til, hvordan man kan blive bedre til at formulere sig skriftligt.

Klar og tydelig kommunikation i PR og PQ

Kommunikationsarbejdet er blevet en vigtig del af det at drive en tegnestue. I en tid med finanskrise er prækvalifikation gennem offentlige udbud blandt de vigtigste jobressourcer. Deltagelse i konkurrencerne betyder ikke kun mulighed for at vinde, men også udviklende samarbejder, større netværk og promovering inden for branchen.

Kommunikation i Arkitektforeningen

Har du viden om sociale medier, kommunikation, og har du en holdning til, hvordan din standsforening bør kommunikere både internt til medlemmerne og eksternt til omverdenen? Og har du ideer til historier som Arkitektforeningen skal bringe i nyhedsbrevet og på foreningens hjemmeside? Og vil du gerne møde fagfæller der har viden på kommunikationsområdet? Så bliv en del af Arkitektforeningens kommunikationsnetværk.

God arkitektur kommunikerer mere end ord

God arkitektur handler ikke om ord men er en kommunikationsform i sig selv. Journalist og arkitekt MAA, Allan de Waal svarer igen på Fredrik Preislers kritik i kølvandet på debatarrangementet om bo-tæt konkurrencen den 25. januar i Arkitekternes Hus:

Sig nu noget, arkitekter!

Hvorfor er der ikke flere der taler om arkitektur, når det er den eneste kunstform, som ikke er til at komme uden om? Spørger Frederik Preisler, partner og direktør i kommunikations-  og reklamevirksomheden Mensch, der har siddet i dommerkomiteen i forbindelse med konkurrencen Vis os, hvordan vi skal bo tæt. Tirsdag den 25. januar gav han arkitektstanden en ordentlig opsang ved debatarrangementet om konkurrencen i Arkitekternes Hus. Følgende er et uddrag fra hans tale: