Akademisk Arkitektforening

Konkurrence

Fase to af konkurrence om Nyborg slot og by er skudt i gangEt af landets kulturarvsskatte Nyborg Slot skal forbindes endnu bedre til Nyborg by

Kongefløjen og vagttårnet skal restaureres, der skal opføres nye bygninger, der skal fortolke den tidligere borgstruktur og skabe rammer for nye udstillingsfunktioner. Samtidig skal torvet og området mellem slot og by opgraderes, så der kommer sammenhæng mellem Nyborg by og Nyborg Slot.

Konkurrencen om nyt frihedsmuseum afgjortDet nye Museum for Danmarks Frihedskamp 1940-45 er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører, Esbensen Rådgivende Ingeniører, ÅF Lighting - Hansen og Henneberg, Gade & Mortensen akustik og professor, arkitekt Steen Høyer.

Orangeri i barok-stil

Barokken møder samtiden i et nytænkende og levende orangeri skabt i et samarbejde mellem tre helt unge arkitekter; Kim Lenschow, arkitekt MAA, Søren Pihlmann, arkitekt MAA, og Mikael Stenström, arkitekt MAA.

Pavillon-succes i Kongens Have gentagesArkitektforeningen og lokalafdelingen i København gentager successen fra 2013, og inviterer alle MAA'ere til at deltage i en åben konkurrence om en midlertidig træpavillon til Kongens Have i København, sommeren 2015.

Boliger på SkousboArkitektforeningen er blevet kontaktet af medlemmer, der finder, at programmet for den åbne plankonkurrence Boliger på Skousbo, udskrevet af Roskilde Kommune, rummer en række problematiske konkurrencevilkår.

Der er tale om en åben idékonkurrence, der omhandler udviklingen af et 75 hektar stort boligområde med 700 boliger, og konkurrencedeltagerne skal udarbejde forslag til en strukturplan for hele området samt en bebyggelsesplan for første etape af det

Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig: OffentliggørelseKonkurrencen om fremtidens bæredygtige almene bolig er nu afgjort og vinderne fundet blandt 60 forskellige, velovervejede og nytænkende bud på, hvordan den almene bolig fortsat kan bidrage til den danske boligtradition mange år ud i fremtiden.

Prisoverrækkelse: Bæredygtig shopping i bykernerneI fremtiden kan vi forhåbentlig glemme alt om uddøende småbyer, nedsættende snak om rådne bananer og lav produktivitet i yderområderne. I dag er livet i alt for mange danske byer på retur. Men udviklingen kan vendes, viser 18 utraditionelle film fra arkitekter og købmænd. Tilsammen giver filmene svar på, hvordan man bedst skaber rammerne for bæredygtig vækst, en stærk detailhandel og en attraktiv bykerne.

Eventyret leverForslag fra hele verden er strømmet ind til idékonkurrencen om et nyt H.C. Andersen House of Fairytales i Odense. De tre ligestillede vinderforslag fortæller hver sin historie om magien og legen, fantasien og virkeligheden og appellerer både til sanserne og tankerne.  

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Winter City

De bedste eksempler på tilgængelighed er usynligeForce4Architects arbejder med intuitiv tilgængelighed og har netop vundet idékonkurrencen, Accessible Everyday. Det handler om ikke at skabe barrierer, når tegnestuen designer specifikke løsninger, som stimulerer specifikke sanser.


Af Helle Lorenzen, journalist (DJ) Designkommunikation

Udgiv indhold