konkurrencer

Open Call: Hvad kan der ske i pavillonen 'Rotunda'?

Åparken i Aarhus bliver i sommermånederne beriget med en midlertidig pavillon af genbrugsmaterialer. Pavillonen er resultatet af en åben konkurrence for arkitekter MAA, Arkitektforeningen Østjylland har stået bag og vil danne ramme om arrangementer gennem sommeren. Der åbnes nu for, at flere kan bidrage med ideer til hvordan den kan bruges.

Ny publikation undersøger kvalitet i udbudsprocesserne

Realdania og Bygherreforeningen har i samarbejde med Arkitektforeningen udarbejdet et debatoplæg, der undersøger fire udvalgte konkurrenceforløb. Debatoplægget viderebringer en række konkrete erfaringer og oplevelser fra de involverede bygherrer, arkitekter, konkurrencerådgivere og fagdommere.

Det mener Arkitektforeningen om ny udbudslov

Den 18. marts 2015 blev den nye udbudslov fremsat i Folketinget

Den nye udbudslov, der forventes at træde i kraft den 1. oktober 2015, skaber et samlet og overskueligt sæt af regler for det offentliges udbud af opgaver. Loven gør samtidig reglerne for udbud mere enkle og fleksible til gavn for det offentlige og de virksomheder der ønsker at være med i konkurrencen om offentlige opgaver.

Den nye lov betyder blandt andet at:

Tjen - frem for at tabe - på konkurrencerne

Tjen penge på et seriøst fagligt modspil - så enkelt kan udbyttet på endageskurset Arkitektkonkurrencer som forretningsstrategi udtrykkes. CBS-professor Thomas Ritter og partner Anders Holst Jensen er blandt underviserne.

"Jeg ser det forpligtende faglige modspil som en mulig strategisk vej at gå i forhold til konkurrenceinstitutionen.

Lars Thiis ny leder af konkurrence-udvalget

Den nye leder af Akademisk Arkitektforenings konkurrenceudvalg, Lars Juel Thiis, har bred erfaring med konkurrencer på alle niveauer – både som dommer og deltager. Læs, hvordan han fra sin nye post vil skabe større synlighed om foreningens arbejde.

Hvorfor mener du konkurrenceudvalgets arbejde er vigtigt?

Perspektiv på evidensrapport

Arkitekter andetsteds: Med Arkitektforeningens formand i Durban

2014-udgaven af UIA’s verdenskongres og generalforsamling fandt sted i Durban d. 3. – 10. august. Med fra Arkitektforeningen var vicedirektør Annette Blegvad og formand Natalie Mossin, som her beretter om temaet for kongressen Otherwhere

Hvad sker der for konkurrencerne?

Dialog med bygherrerne om det nye udbudsdirektiv d. 28. maj kl. 14-17.00 i Arkitekternes Hus

Kvalitet som tildelingskriterium i konkurrencer

Arkitektforeningen afholdte i samarbejde med Bygherreforeningen  mandag den 6.maj et gå-hjem møde om kvalitet som tildelingskriterium i konkurrencer.

Baggrunden var den debat, der i den seneste tid har været i medierne om bedømmelsesprocesser i konkurrencer.

Åben konkurrence om kulturel grundplan for Køges nye kulturhus

Køge Kommune inviterer alle med interesse for kulturplanlægning og almindelige borgere til at komme med deres visioner for Køges nye kulturhus.

Af Marie Leth Rasmussen

Køge Kommune har taget et utraditionelt initiativ med deres nye åbne idékonkurrence, hvor de inviterer alle til at komme med bud på byens fremtidige kulturhus. Konkurrencen skal sikre, at de bedste idéer kommer frem i lyset og skabe fundamentet for en arkitektkonkurrence i efteråret.