kritik

Kronik: Planløs boligfanatisme plager København

Mens ferien endnu prægede de fleste arbejdspladser, bragte Politiken en stærk kronik i Politiken af arkitekt MAA og ph.d.-studerende Kasper Lægring, som udtrykker stor bekymring for nyere tendenser i planlægningen af København. Byen, der har høstet stor international anerkendelse for sin indsats for den blandede, levende by, er ved at blive monofunktionel, mener Kasper Læring. Læs kronikken her.

Arkitektforeningens Kritikerakademi

Arkitekturkritikken har siden 2. verdenskrig gennemlevet en gedigen forandring. I velfærdssamfundets opblomstring fyldte arkitekters kritiske røst en stor del af samfundsdebatten og mange andre debatterede arkitekternes virke. I dag er der mere stille fra arkitekternes side og kun ét stort mediehus har en egentlig arkitekturkritiker ansat.

Arkitektens pligt til brok – eller tavshed

Arkitekt MAA Hans Peter Hagens kritiserer i et interview i Politiken tirsdag den 17. april, hvordan Torvehallerne i København, som Hagens’ tegnestue står bag, har udviklet sig til en ”Rodebutik”. Det har åbnet en debat, der handler om arkitekters ret (eller pligt?) til at blande sig i et bygningsprojekts udvikling, efter det er blevet opført.