kulturminister

Kulturministeren overrækker Nykredits Arkitekturpris

Kulturminister Marianne Jelved overrakte mandag aften Nykredits Arkitekturpris på 500.000 kr. til Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Motivationsprisen på 100.000 kr. til Svendborg Architects

Jelved inviterer til dialog om arkitekturpolitik

Arkitektforeningen er med, når Kulturminister Marianne Jelved torsdag d. 21. maj afholder konference om regeringens kommende arkitekturpolitik.

Kreativ vækstplan med fokus på arkitekturen

Regeringen lancerer nu vækstplanen for kreative erhverv og design. Vækstplanen skal bidrage til, at Danmarks styrker og potentialer på det kreative erhvervsområde udnyttes til at skabe vækst og beskæftigelse.

Vækstplanen rummer i alt 27 konkrete initiativer, som bl.a. er målrettet virksomhederne i de kreative erhverv samt de virksomheder, der bruger design til at udvikle og differentiere deres produkter.

Med Jan Gehl og kulturmisteren til picnic i Superkilen

Superkilens ”Sorte Plads” på Nørrebro dannede rammen om frokost i det fri til ære for arkitekt MAA Jan Gehl.

Nyt kunststøttesystem med godt nyt for arkitekturen

Med kulturminister Uffe Elbæk i spidsen har samtlige partier den 13. juni 2012 indgået aftale om en reform af det statslige kunststøttesystem, som samler Statens Kunstfond og Statens Kunstråd i en organisation.

Vil du være rådgiver for kulturministeren?

Kulturminister Uffe Elbæk (R) vil samle en gruppe af 10 unge talentfulde, kritiske og udfordrende rådgivere under 25 år.

Kulturministeren ønsker at få overraskende gode råd og skarpe anbefalinger om, hvordan unge ser på emner som medier, digitalisering, sport, iværksætteri, kulturscenen, kreative uddannelser, kulturinstitutioner etc. og give ministeren et indblik i, hvad kulturpolitik betyder for de unge, som udgør fremtidens Danmark.

Sats på design og arkitektur i folkeskolen

For nylig udkom publikationen "Børn, rum og form - arkitektur og design for begyndere" udgivet af Børnekulturens Netværk, som er Kulturministeriets rådgivende organ for børnekultur. Konklusionerne er klare.

Af Jane Sandberg direktør, Akademisk Arkitektforening og Pernille Grønbech formand, Danske Designere

Konklusionerne er:
Børn skal tidligt tilegne sig forståelse for, hvordan design og arkitektur skabes, hvad der er historien bag og evne til at forholde sig til arkitekturens og designets indhold og kvalitet.