kursus

Det er vigtigt, vi kan kommunikere udenfor faget

For mange arkitekter er teksten uomgængelig, når opgaver skal løses. Men arkitektur er ikke helt nemt at formidle på tværs af fag. På Arkitektforeningens kursus Skriv bedre tekster, får du styrket din skriftlige kommunikation. Indehaver af Varmings tegnestue Anne Lene Jørgensen deltog i kurset sidste år. Læs om hendes udbytte her.

”Jeg skriver efterhånden ret meget i mit arbejde – tekster af mange forskellige typer og til mange forskellige modtagere.

VÆRDISKABELSE I RENOVERING

Et nyt kursus tager fat om de overordnede mål for en renovering. Det handler om den indledende beslutningsfase, og om hvor på skalaen det enkelte renoveringsprojekt ligger: skal huset groft sagt bare have en gang hvid maling, eller skal det bidrage til det gode liv med en velgennemtænkt istandsættelse?

En af de to hovedfigurer på todageskurset er arkitekt MAA Thomas Brogren.

"En god tekst er som et godt byggeri"

+2 gange to

+2, efteruddannelsen for arkitekter (cand.arch.) med minimum 1 års erfaring fra tegnestueverdenen, løber for første gang af stablen til februar

Interessen for +2 har været stor og to hold er nu sat. Et i København og et i Aarhus. Deltagerne repræsenterer et bredt udsnit af arkitektvirksomheder fra privat og offentligt regi, store og små arkitektvirksomheder, og en enkelt deltager med ansættelse uden for Danmark.

CV kursus gav et skub

I jagten på det første job kan et overskueligt CV og en målrettet ansøgning hjælpe dig godt på vej.

RABAT PÅ KURSER I SVERIGE OG NORGE

Har du kig på efteruddannelseskurser i nabolandene, så er det nu blevet muligt at deltage til medlemspris. Dette er det første konkrete resultat af det nordiske samarbejde om efteruddannelse mellem Norske Arkitekters Landsforbund, Svenske Arkitekter og Arkitektforeningen.

Bygningsreglementet som ramme

At kende Bygningsreglementet er nødvendigt for at kunne holde idé og virkelighed op mod hinanden og for at kunne arbejde sammen på lige fod med byggeriets øvrige parter. Arkitekt Dorthe Schacht Linius fra Holscher Nordberg Architecture and Planning deltog på kurset Basisviden om Bygningsreglementet.

For mange tegnestuer overser potentialerne i BIM

”Det er slående, at meget få tegnestuer har tænkt: hvor er vi om 5 år rent digitalt?", siger arkitekt MAA og facilitator på kurset BIM som forretningsstrategi, Thomas Graabæk.

Brug en dag til at blive klogere på, hvordan BIM gribes an strategisk og organisatorisk. Thomas Graabæk forklarer:

”Når der skal tænkes strategisk, kigger tegnestuerne ofte alle andre steder hen end på produktions- og IT-delen.

Efteruddannelse er uundgåeligt i vores fag

Arkitekt MAA og segmentleder hos Aarstiderne Arkitekter Lisbet Wolters vandt kursus efter eget valg i Arkitekternes Efteruddannelse efter at have besvaret spørgeskemaet ’Efteruddannelse – hvad er vigtigt for dig”.

Af Dorte Maria Vestergaard

Tilbud til ledige

Ledighed kan være en god anledning til at efteruddanne sig. Arkitekternes Efteruddannelse giver derfor 25% rabat på alle kurser.

Mere tid, færre penge. Det er realiteten for ledige. Derfor giver Arkitekternes Efteruddannelse 25 % rabat på alle vores egne kurser til ledige arkitekter MAA.