landskab

Safe, but without Spark

Denmark-based journalist, Michael Booth, has written for The Guardian and Monocle and has most recently penned the debated book ‘The Almost Nearly Perfect People – The Truth About The Nordic Miracle’. Booth talks to us about Nordic planning, “hygge” and conformist behaviour.

Indstil til Byplanprisen 2014

Byplanprisen uddeles hvert år til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode og smukke bymiljøer og landskaber.

Byplanprisen uddeles til planlægning, som er udtryk for nytænkning, og som samtidig dyrker og videreudvikler landskabets og byens egenart og identitet. Prisen er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening, og uddeles i forbindelse med det årlig Byplanmøde.

Land Art Generator Initiative

Hovedstaden kommer næste år til at summe af grønt design, ingeniørvidenskab og arkitektur, når Land Art Generator Initiative (LAGI) slår sig ned på Refshaleøen sammen med IT-Universitetet. Målet er både at inspirere og konkretisere omstillingen til grøn energi.

LAGI er en international kunst- og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære teams til at designe innovative, energiproducerende skulpturer til det offentlige rum.

Hvem skal have Dansk Landskabspris 2013?

I år har prisen temaet ”Stille steder”. Man kan indstille egne eller andres projekter, personer, organisationer, offentlige eller private virksomheder inden for alle kategorier af landskabsarkitektfaget. Indstil projekter frem til d. 28. juni.

Landskab midt imellem i Aalborg

Team Vandkunsten har vundet konkurrencen City in between – strategi for en international og bæredygtig forstad i det østlige Aalborg.

Dermed er fundamentet nu lagt til en spændende udvikling af det østlige Aalborg, hvor vinderforslaget Landskab in between bliver det fælles inspirerende afsæt for nye samarbejdsprojekter.

Vinderteamet er:
Tegnestuen Vandkunsten A/S, i samarbejde med Hausenberg ApS,

Dansk Landskabspris 2012

Kommunale Park- og Naturforvaltere, Dansk Landskabsarkitektforening og Danske Arkitektvirksomheder søger nu projekter til Dansk Landskabspris 2012.

De tre organisationer ønsker med prisen bl.a. at sætte fokus på landskabsarkitekturen og forvaltningen af landskabet. Med æren følger en samlet prissum på 50.000 kr.

Årets tema er ”Drift og Pleje” og du kan indstille egne eller andres projekter, personer, organisationer, offentlige og private virksomheder inden for alle kategorier af landskabsarkitektfaget.

Parcelhushavens historie

60 % af danskerne bor i parcelhuse og enfamiliehuse. De har alle have. Husene er begyndt at få deres historie – men hvad med alle haverne? Dem er der nu kommet en bog om, skrevet af etnologen Helle Ravn der i mange år har forsket i danske haver, både by og land.

Åbne haver på Arkitekturens Dag

I forbindelse med Arkitekturens Dag den 1. oktober 2010 har du chancen for at få et kig ind i en række landskabsarkitekters egne haver.

Du kan  bl.a. lægge vejen forbi en forstadshave i Kastrup, hvor der er fokus på opsamling og afledning af regnvand, træelskerens rustikke og vilde have i Hellerup eller få inspiration i Andreas og Solveigs smukke villahave i Køge.