landskabsarkitektur

Danske Landskabsarkitekter opretter panel af fagdommere

Danske Landskabsarkitekter får løbende henvendelser fra private bygherrer, ejendomsudviklere og offentlige organisationer om fagdommere. I sommer besluttede bestyrelsen at oprette et fagdommerpanel, der fokuserer på landskabsfaglige emner. Hen over efteråret har bestyrelsesmedlemmer gennemgået ansøgninger fra interesserede landskabsarkitekter MDL, og Danske Landskabsarkitekter opretter nu et fagdommerpanel.

Mexicanske udfordringer

Anne Dorthe Vestergaard og Anne Galmar – begge arkitekter MAA, modtog i foråret 2012 20.000 kr. fra Lemvigh-Müller Fonden. Arkitektforeningens legatudvalg bevilgede de to legatet til at deltage i et udviklingsprojekt i Mexico City om urbane haver. Læs interview om de to arkitekters rejse.

Baggård nomineret til international pris

Siden landskabsarkitekterne 1:1 landskab for to år siden hev stuen ned i gården, og skabte et persisk gulvtæppe i sten, har der været interesse for baggården på Østerbro. Nu er baggården nomineret til den til prisen Best Private Plots.

På tegnestuen 1:1 landskab er der stolthed over det seneste hak i bæltet:

Dyrk dine egne grøntsager i den kommunale park

København har succes med sine nye lommeparker, hvor borgerne selv kan dyrke sine egne grøntsager.

Af Marie Leth Rasmussen,

Fotoreportage fra Øbrohus

Fotograf Peter Bølling Ladegaard var med fra toppen af København på Arkitekturens Dag, nærmere bestemt den almene boligforening Øbrohus. Her er hans flotte fotoreportage:

Arkitekturens Dag var en af årets sidste varme dage

Det blå glas giver en fornemmelse af at være på stranden.

Indian Summer på taget af Øbrohus

Der var ikke en sky i sigte fra tagterrassens 360 graders udsigt, da Øbrohus åbnede dørene for rundvisning i forbindelse med Arkitekturens Dag. Mange arkitekter har de seneste år kredset om idéen med grønne tage i København, så der var stor rift om pladserne for at se denne vision gjort til virkelighed. Betingelserne for en flot fremvisning kunne ikke have været bedre.