ledelse

AT BÆRE ARKITEKTONISK KVALITET IGENNEM

Arkitektforeningen lancerer nyt uddannelsesforløb til erfarne arkitekter med projektansvar:  ’LAK – Ledelse af Arkitektonisk Kvalitet’.

’Arkitektonisk kvalitet’ er en størrelse, som alle arkitekter brænder for – men der findes ingen formel for den og den er svær at beskrive overfor andre.

Nyt faciliteret ledernetværk

Viden og refleksion er afgørende for din udvikling som leder. Du kommer ikke udenom at uddybe både hands on-redskaber og et teoretisk grundlag for at kunne udfylde rollen. Vælger du det faciliterede netværk, får du skræddersyet viden præcist til din position – og i tilgift et nyttigt netværk af kollegaer, du kan trække på bagefter.

Arkitekturen skal være til det fælles bedste

Mød Arkitektforeningens nye direktør, Jesper Pagh. Han er 37 år gammel, arkitekt MAA med en stærk interesse i at styrke arkitekters bidrag til en fremtidig bæredygtig udvikling af vores velfærdssamfund

Af Cæcilie Skovmand

Det er frivilligt, og det er sgu godt gået i sig selv

Bente Melgaard går af efter en sjov, udfordrende og lærerig tid som leder af Arkitektforeningens lokalafdeling i Østjylland, og overlader pladsen til arkitekt MAA Trine Lybech Madsen. Her fortæller Bente om sin tid i AAØ.

Til kamp mod vanetænkningen

Fra selvindsigt til ledelsesdiscipliner. Uddannelsen Ledelse i Kreative Videnvirksomheder (LKVV) går et spadestik dybere. To arkitekter MAA, der netop har bestået deres LKVV-eksamen, fortæller her, hvad den mest værdifulde lære ved uddannelsen er.

Fokuseret og målrettet ledelse med tid til refleksion

Overvejer du at tage ledelseskurset LKVV - som over 67 andre ledere og partnere i arkitektbranchen? Så lad dig her inspirere af, hvad arkitekt MAA Dorte Toft Boesen fik ud af forløbet.

Dorte Toft Boesen er ansat hos 3XN arkitekter, og deltog i Ledelse i Kreative Videnvirksomheder (LKVV) med tre kollegaer i 2012/2013.

Mere end verdens bedst uddannede amatør

Når den 3. årgang af LKVV’ere starter i august, er arkitekt MAA Rasmus Holscher med. For ham er kurset Ledelse i Kreative Videnvirksomheder nemlig en oplagt mulighed for at styrke sin lille tegnestues uopdyrkede potentialer.

Af Lena McNair

Ledelse handler om tid, kontekst og mennesker

Interview: Håkan Sandhagen er arkitekt MAA og projektchef hos CCO Arkitekter og tog sin LKVV-eksamen i april.

I alt har nu 110 arkitekter fra både det private og det offentlige gennemført LKVV-kurset, der giver lederværktøjer særligt rettet mod de kreative videnvirksomheder.