Akademisk Arkitektforening

LKVV

”You had me at Kreative Videnvirksomheder”Creative Director hos MovieStarPlanet, Bjarke Brint, kalder sig selv for ”en kreativ nomade af natur”, og for Bjarke har Arkitektforeningens efteruddannelseskursus ”Ledelse i kreative videnvirksomheder” været en sand øjenåbner i forhold, den kommercielle side af lederrollen –   med årsregnskaber og budgetter som kreative discipliner, der kan bruges strategisk og analytisk.


Af Anne-Marie Bendix Gregersen

Computerspilsbranchen er en forholdsvi

Når det er vigtigt med utraditionel ledelse og bløde værdierBehov for fælles kodeks og værktøjer i ledelsesgruppen fik teamleder hos Årstiderne Arkitekter i Silkeborg, bygningskonstruktør Allan Overkær Christensen, til at tage på LKVV-kursus ligesom de andre ledere på tegnestuen.
 
Af Anne-Marie Bendix Gregersen

Efter at have været på forskellige lederkurser kan teamleder hos Aarstiderne Arkitekter i Silkeborg, bygningskonstruktør Allan Overkær Christensen (39 år), kun fremhæve Arkitektforeningens efteruddan

LEDER I DET KREATIVE FELT – MED GEJST OG RO I MAVENTidens høje konkurrenceniveau kræver professionel ledelse, hvis man vil være succesfuld, og LKVV er if. associeret partner hos RUBOW arkitekter, arkitekt MAA, Britt Nemmøe et unikt kursustilbud med et tilpas specialiseret og nuanceret program, som giver en fundamental forståelse for ledelse i det kreative felt.


Af: Anne-Marie Bendix Gregersen

Kreativitet og ledelse går hånd i hånd“Djøf-isering” og styring ovenfra trækker energi og tempo ud af de kreative processer. Sådan har den kreative branche for vane at tænke om sig selv. Men det er en misforstået selvopfattelse, for enhver virksomhed har brug for god ledelse og struktur – også den kreative.

Af Morten Ejlskov og Camilla Raymond, erhvervspsykologer

Til kamp mod vanetænkningenFra selvindsigt til ledelsesdiscipliner. Uddannelsen Ledelse i Kreative Videnvirksomheder (LKVV) går et spadestik dybere. To arkitekter MAA, der netop har bestået deres LKVV-eksamen, fortæller her, hvad den mest værdifulde lære ved uddannelsen er.

Fokuseret og målrettet ledelse med tid til refleksionOvervejer du at tage ledelseskurset LKVV - som over 67 andre ledere og partnere i arkitektbranchen? Så lad dig her inspirere af, hvad arkitekt MAA Dorte Toft Boesen fik ud af forløbet.

Dorte Toft Boesen er ansat hos 3XN arkitekter, og deltog i Ledelse i Kreative Videnvirksomheder (LKVV) med tre kollegaer i 2012/2013.

Mere end verdens bedst uddannede amatørNår den 3. årgang af LKVV’ere starter i august, er arkitekt MAA Rasmus Holscher med. For ham er kurset Ledelse i Kreative Videnvirksomheder nemlig en oplagt mulighed for at styrke sin lille tegnestues uopdyrkede potentialer.


Af Lena McNair

Ledelse handler om tid, kontekst og menneskerInterview: Håkan Sandhagen er arkitekt MAA og projektchef hos CCO Arkitekter og tog sin LKVV-eksamen i april.


I alt har nu 110 arkitekter fra både det private og det offentlige gennemført LKVV-kurset, der giver lederværktøjer særligt rettet mod de kreative videnvirksomheder.

Kreativitet og struktur skal gå hånd i håndLone Wiggers er i dag partner i arkitektfirmaet C.F. Møller og har en række bestyrelses- og udvalgsposter bag sig. Bland andet var hun formand for Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg fra 1999-2001 og hun har siden 2005 været formand for Kulturministeriets kanonudvalg for arkitektur. Her giver hun sit bud på hvorfor ledelse i kreative virksomheder er vigtigt og kræver særlig opmærksomhed.
 
Hvad er de særlige udfordringer ved at lede kreative?

Støv metoderne afSom sagsarkitekt hos 3XN har arkitekt MAA Gry Kjær en uforudsigelig hverdag med mange forskellige udfordringer, der kræver overblik og gode ledelsesværktøjer.

Udgiv indhold