midlertidig arkitektur

International pavillon-succes

Enhver der besøger MAA-pavillonen OMKRING i Kongens Have vil se, at den gigantiske træinstallation er en succes hos brugerne. Ikke mindst børnene, der tonser rundt og leger i pavillonens overdækkede gangsystem.

De to vinder-arkitekter bag projektet, Jesper Kort Andersen og Mikkel Christiansen er glade for den positive modtagelse:

Oplev pavillonen 'Omkring' i Kongens Have

Vinderne i konkurrencen om ny midlertidig MAA-pavillon i træ til Kongens Have er fundet, og sommerens bud på en anderledes arkitekturoplevelse er sikret

Blandt 56 vidt forskellige bud på pavilloner, designet af danske og internationale arkitekter, er der nu fundet et vinderforslag, designet af arkitekterne MAA Mikkel Kjærgård Christiansen og Jesper Kort Andersen.

Eksperimentet i Roskilde

Dette års Roskilde Festival er netop slut. Flere end 130.000 mennesker, hvoraf de 31.000 er frivillige, har festet og levet side om side i en midlertidig ”by” i en uge.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Pavillonsucces i Kongens Have

Fredag d. 13 september åbnede pavillonen Trylletromler i Kongens Have, og den tromleformede trækonstruktion er allerede en succes.

Trylletromler med mange perspektiver

Københavnerne kan glæde sig til en ny, fascinerende oplevelse, når den midlertidige pavillon Trylletromler står klar i Kongens Have den 13. september. Projektet er et resultat af en konkurrence udskrevet i et samarbejde mellem Akademisk Arkitektforening og lokalforeningen i København. Trylletromler er designet af hollandske .Fabric, og tømrerelever fra KTS står for den omfattende produktion. Blandt de økonomiske støtter er Dreyers Fond.

Byg det op

TV-projektet Byg det op skarpt på befolkningens muligheder for at forandre de fælles fysiske omgivelser og skabe nye fællesskaber.

DR og Dansk Arkitektur Center (DAC) er gået sammen om en landsdækkende event, ’Byg det op’, der lanceres i foråret 2013, og inviterer alle, der har brug for - eller drømmer om - at forandre et sted i deres lokalområde til gavn for flere, til at være med i 'Byg det op'.

Landsdækkende konkurrence

BY i BY

I løbet af sommeren vil en midlertidig by vokse frem i midten af Aarhus som led i byens bestræbelser på at blive kulturby i 2017.

Urban jungle på Carlsberg

Installationen "Under Halvtaget", der består af 3.500 reb ophængt i et gigantisk halvtag blev indviet på Carlsberg torsdag den 9.december.

Projektet er det tredje af tre byrum på Carlsberg hvor der eksperimenteres med midlertidige installationer, som skal gøre det attraktivt at opholde og bevæge sig i de offentlige rum mellem de gamle bryggeribygninger.

Fokus i dette projekt har været at udnytte et eksisterende halvtag til at skabe opleve

Design Roskilde Festivals nye vartegn for år 2011

Hvert år forvandles dyrskuepladsen udenfor Roskilde til verdens største midlertidige by med en befolkningstæthed større end Shanghai.