miljø

Arkitektforeningen og planlovsdebatten

Debatten om planloven kører på de høje nagler i disse dage.

Pris til certificeret Miljøcenter

Foreningen Hovedstadens Forskønnelse har tildelt årets arkitekturpris for 2013 til Christensen & Co Arkitekter for projektet Miljøcenter KMC Nordhavn.

Foreningen blev grundlagt i 1885 af blandt andre bryggeren Carl Jacobsen og billedhuggeren Bissen for “at virke til forskjønnelse af Hovedstaden”.

I motiveringen hedder det bl.a.:

The Waterline

Sidste efterår udskrev Udenrigsministeriets kulturinstitut i samarbejde med diverse fonde en international studenterkonkurrence ”Co-creating Sustainable Solutions for the Future”. Kandidatstuderende Anne Camilla Auestad, Arkitektskolen Aarhus, vandt med projektet the Waterline i kategorien Design/Culture.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

900 kolleger og udsigt til spurvehøge

Hverdagens arkitektur: Kontoret er for mange mennesker et af hverdagens vigtigste rum. Hos Topdanmark i Ballerup arbejder arkitekt MAA Charlotte Valmin med at gøre omgivelserne i renoveret storkontor fra 70’erne endnu bedre at arbejde i.

?/!: Ida Auken

Arkitektforeningen har sat miljøminister Ida Auken (tidl. SF, nu R) stævne til en snak om planlov, miljø og bæredygtighed.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Hvordan vil du arbejde for, at Planloven bliver mindre bureaukratisk og et bedre værktøj at arbejde med?

Årsrapport 11

Nominerede til byggeriets tre Klimapriser

På den årlige TUN BYG messe, der åbner den 13. marts kl. 11 uddeles en række priser, heriblandt Byggeriets Klima-, Energi- og Miljøpris.

Byggeriets Klimapris
Gives for dokumenteret markant nedsættelse af CO2-udslip ved anvendelse eller fremstilling af produktet/løsningen eller til en udstillervirksomhed, der yder en dokumenteret klimaindsats eller har iværksat en decideret klimastrategi.

De nominerede er:
Gamle Mursten

Stafetten for bæredygtig arkitektur

Stafetten for bæredygtig arkitektur er et nyt initiativ iværksat af fire MAA ildsjæle. Stafetten skal give arkitektstanden motivation, omtale og indflydelse til at præge udviklingen af bæredygtigt byggeri.

Formålet med stafetten er at debattere og dele viden.

Den Grønne Idépris til Pig City

Fredag d. 7. oktober blev FDB's Grønne Idépris uddelt ved en ceremoni i København. Prisen gik til Pig City, som er tegnet af Gottlieb Paludan i samarbejde med Ph.d. og arkitekt Nee Rentz-Petersen for bygherrerne Sørren Hansen og Mads Pedersen.

Grøn vækstpakke kan skabe 77.000 arbejdspladser

Ny rapport fra den grønne tænketank Concito viser, at der kan skabes 77.000 nye arbejdspladser, hvis Danmarks nye regering beslutter sig for at følge de videnskabelige anbefalinger og stile efter 40 % CO2-reduktion i 2020 i forhold til 1990 – ligesom vores fire største eksportmarkeder gør, og som partierne i rød blok generelt tilsluttede sig under valgkampen.