nyuddannet

Opfylder nyuddannede arkitekter markedets behov?

Undersøgelse skal afdække om nyuddannede arkitekters kompetencer matcher arbejdsgivernes behov.

En undersøgelse blandt arkitekter, der er uddannet i perioden 2006 – 2012, skal vise, om der er et tilstrækkeligt match mellem nyuddannedes kompetencer og arbejdsgivernes forventninger og behov.

26-årig nybagt arkitekt MAA vinder Icopal Prisen 2013

Det var en stolt og glad Anders Liisberg-Larsen, der torsdag den 31. oktober modtog Icopal Prisen 2013.

Mentor for nyuddannede

Arkitekt i en californisk smeltedigel

Arkitekt MAA David Ole Wolthers, 32 år, arbejder som sagsarkitekt hos Synthesis Design + Architecture i Los Angeles, Californien. Interviewet er det første i rækken om arkitekter MAA i udlandet.

Af Eva Bjerring.

David Ole Wolthers tog afgang fra Arkitektskolen i Århus i januar 2009. Det var kort efter nogle af de største fyringsrunder i arkitektbranchen og mere end svært for en nyudklækket arkitekt at finde arbejde herhjemme.

Små karriereskridt ad gangen - Nikoline Dyrup Carlsen

Små karriereskridt ad gangen - Allan Lyth

Tiden umiddelbart efter afgang er præget af forventning. Nu venter drømmejobbet – men hvordan får man lige taget de første skridt på vejen derhen? Arkitektforeningen har talt med en række arkitekter om deres erfaring med at få startet karrieren efter afgang. Andet interview i rækken er med Allan Lyth, arkitekt MAA med afgang i 2008, indehaver af egen virksomhed.

Af Gunhild Askehave

Små karriereskridt ad gangen - Marie Brøndum Nielsson

Tiden umiddelbart efter afgang er præget af forventning. Nu venter drømmejobbet – men de fleste oplever at skulle tage små karriereskridt ad gangen. Arkitektforeningen har spurgt en række medlemmer om, hvordan deres faglige vej forløb i årene lige efter afgangen.

Af Gunhild Askehave

Jeg har været utrolig heldig

Kjersti Bjerke Hagen blev færdig på Arkitektskolen Aarhus i sommer og har allerede fået flere
jobtilbud.

Af Marie Leth Rasmussen

Ungdomsarbejdsløshed, krise, bankkrak. Næsten hver dag læser vi om virksomheder, der må lukke, og nyuddannede, der ikke kan finde arbejde. Men der er lyspunkter derude. Ikke alt er så trist, som det kan synes på en lang gråvejrssøndag. Det er arkitekt Kjersti Bjerke Hagen et godt eksempel på.