Akademisk Arkitektforening

program

Få ideer og inspiration til Arkitekturens Dag 2012


For at Arkitekturens Dag også i år bliver en levende og landsdækkende begivenhed med et mylder af aktiviteter fra Rønne til Ringkøbing, har vi udarbejdet et idé/inspirationskatalog til alle, som har lyst til at bidrage til programmet med arrangementer.

Opråb til alle arkitekterKære arkitekter MAA. Det er ikke for sent at lave et arrangement på Arkitekturens Dag den 30. september. For at dagen kan blive ”arkitekternes kampdag” er det vigtigt, at I arkitekter er med på programmet, der i år handler om kvalitet i de almene bolikvarterer.


Formålet med dagen er netop at vise omverdenen, hvad arkitektur handler om, hvad arkitekter laver, og hvad arkitekters kompetencer kan bruges til.

Arkitekturens Dag i ord og billeder


Årstiderne Arkitekter havde inviteret barnlige sjæle og børn til at bygge deres drømmehus i LEGO på tegnestuen i København, på biblioteket i Herning og på Den Kreative Skole i Silkeborg. Læs artikel.


Der blev præmieret godt nybyggeri rundt omkring i landet.

Velfærdsdrømme i Svenn Eske-landGodt 7o personer drog med på bus tur til arkitekt Svenn Eske Kristensens bygninger på den københavnske vestegn. Arkitekt MAA Marie Brøndum rapporterer fra en dag i ”Svenn Eske-land”.

Da alle havde fundet en plads i den udsolgte dobbeltdækkerbus, trillede vi lige så stille fra Rødovre Station og ud i forstadens landskab - Vestegnen, det jomfruelige land, som i efterkrigstiden fra 1945-1970’erne blev tumleplads for planlæggere og arkitekter.

Åbne haver på Arkitekturens DagI forbindelse med Arkitekturens Dag den 1. oktober 2010 har du chancen for at få et kig ind i en række landskabsarkitekters egne haver. 

Du kan  bl.a. lægge vejen forbi en forstadshave i Kastrup, hvor der er fokus på opsamling og afledning af regnvand, træelskerens rustikke og vilde have i Hellerup eller få inspiration i Andreas og Solveigs smukke villahave i Køge.

Arkitekturens Dag i KøbenhavnBefinder du dig i København den 1.

Årskonference 2010: Internationale eksperter på programmet

Årskonferencen 2010, Bæredygtighed i bevægelse har tre internationale topnavne på programmet.Belinda Tato
, Ecosistema Urbano, Spanien
Belinda Tato er direktør for og partner i Ecosistema Urbano, som har eksisteret siden 2000 i Madrid.
Ecosistema Urbano fokuserer på forståelsen af byer som komplekse fænomener i spændingsfeltet mellem urbanisme, arkitektur, ingeniørkunst og sociologi.

Bæredygtighed i bevægelse: program d. 5. november 2010Den 5. november finder konferencen 2010 Bæredygtighed i bevægelse sted på Arkitektskolen Aarhus.

På konferencen fremlægges og diskuteres resultater fra den foregående dags workshops, og der vil være oplæg baseret på forskning og praksis samt efterfølgende diskussioner.

Nyt værktøj til energioptimering


Byggeriets rådgivere, arkitekter og ingeniører har længe savnet et dialogredskab i de tidlige faser af tilblivelsen af projekter, som kan anvendes til afprøvning af placering, form og facader i f. t. det danske Bygningsreglement. Derfor er en projektgruppe, bestående af forskere, praktiserende arkitekter, ingeniører og spiludviklere i fuld gang med at udvikle sådan et redskab. Redskabet har titlen ”A+E:3D – Arkitektur + Energi i 3 dimensioner”.

Forestillinger om forstadenKøbenhavns vestegn er en klassisk dansk forstad – rig på arkitektoniske karakteristika. Kroppedal Museum inviterer på tour de vestegn på Arkitekturens Dag 2010. Arkitektforeningen har talt med Mette Tapdrup Mortensen, Ph.d.  fra Center for Byhistorie, Aarhus Universitet og museumsinspektør på Kroppedal Museum.

Udgiv indhold