rapport 10

Rapport 10

I Rapport 10 kan du læse om højdepunkter fra året der gik og om arkitekturens rolle i filmen og krimien.

Download hele rapporten som PDF

Angsten i det velkendte

Hvilken rolle spiller byplanlægning og arkitektur i krimien? Arkitektforeningen har spurgt en professionel storforbruger af arkitektur, forfatteren Jussi Adler-Olsen, årets modtager af boghandlerprisen De Gyldne Laurbær, der har toppet bestsellerlisterne i Danmark og udlandet bl.a. med krimithrillerserien om Afdeling Q- Kvinden i buret, Fasandræberne, Flaskepost fra P og Journal 64.

Når rammer skaber karakterer

Det er ikke blot humor og et farverigt persongalleri, der er i fokus i Klovn – The Movie, en af dansk films største succeser i mange år. Naturen og arkitekturen spiller en afgørende rolle. Arkitektforeningen har mødt instruktøren bag filmen, Mikkel Nørgaard til en snak om betydningen af locations.

Mikkel Nørgaard byder velkommen i, hvad der mest af alt ligner en lille spejderhytte i Zentropa ved Avedørelejren.

Genopfind arkitektens rolle

Arkitekter har potentiale til at skabe store forandringer gennem små ændringer, så arkitektens rolle skal række langt videre end form og funktion. Midlerne er lokal forankring, informationsteknologiens muligheder og anarkisme. Interview med den spanske arkitekt, Belinda Tato fra Ecosistema Urbano.