restaurering

"Man skal kunne se hinanden i øjnene oppe i Brugsen"

Arkitektforeningen har talt med en række MAA’ere, der bor og arbejder i udkanten: Hvad er fordelene ved at være arkitekt langt væk fra de større byer? Og hvordan er de nået dertil, hvor de er? Første interview i rækken er med Christina Kjerulff, arkitekt MAA og indehaver af tegnestuen Artifo på Ærø.

Af: Dorte Maria Vestergaard

”Der er rigtig mange fordele ved at være arkitekt på en lille ø.

Gammel, smuk og lækker

Den eksisterende bygningsmasse rummer uanede værdier og potentialer. Kunsten er at afdække dem og behandle dem på den bedst mulige måde. Det kræver ikke alene de håndværksmæssigt bedste metoder, men også en grundig analytisk og strategisk tilgang til det konkrete projekt.

Nedbryd fordomme om bygningsfredning

Arkitekt i det offentlige: Arkitektforeningen har talt med en række offentligt ansatte arkitekter om deres kompetencer, roller, tværfaglige samarbejder og om det egentlig adskiller sig ret meget fra det private at være ansat i det offentlige.  Mød den tredje i rækken, chefkonsulent og arkitekt MAA Birte Skov.

Af Lena McNair

Anerkendt fransk arkitektektur- kritiker forelæser i København

Den næste forelæser i serien af internationale forelæsninger om restaureringskunst og transformation er arkitekturkritiker og direktør for Institut francais d'architecture, Francis Rambert. F
orelæsningen finder sted torsdag den 26. april 2012 i Bygningskulturens Hus i København.

Håndværker, tegner og detektiv

Seniorliv: Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer. Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt?

Stjerneforelæsning i Diamanten

Den internationale stjernearkitekt Elizabeth Diller fra tegnestuen Diller, Scofidio + Renfro i New York havde taget turen over Atlanten for at tale på Arkitektforeningens årskonference om omdannelse af den eksisterende bygningsmasse.

Restaurering af Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark har modtaget en generøs bevilling fra A.P. Møller og Hustru Cha-stine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal der skal gå til restaurering af de historiske bygninger i Bredgade 68.

Forening af historie og nutid belønnet i Barcelona

Den 20. juni blev The European Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Prisen – uddelt i Barcelona. Hovedprisen gik til David Chipperfield Architects og Julian Harraps samarbejde om genskabelsen af Neues Museum i Berlin. Arkitektforeningen var med i Barcelona, da prisen blev overrakt.

Af Dorte Maria Vestergaard

Forud for prisoverrækkelsen var der debat indledt af juryens formand Mohsen Mostafavi (Dekan ved Harvard University).

Se film om restaurering og transformation

Video: Gik du glip af arkitekterne Julian Harraps og  Alfons Schmidts forelæsninger om restaurering og transformation? Så fortvivl ikke, men se dem på video.

For hvem skal vi bevare og hvorfor?

I anledning af forårets internationale forelæsningsrække om transformation og restaurering har Arkitektforeningen sat Faglig Direktør, Kgl. Bygningsinspektør, Partner og Arkitekt MAA hos Erik Møller Arkitekter Peder Elgaard stævne til et interview om restaurering og transformation.

Hvorfor sætte fokus på restaurering og transformation netop nu?