rum for vækst

Sådan styrkes den sjællandske vækst

Gennem grønne forretningsmodeller, anlægsinvesteringer og miljøteknologi skal den sjællandske vækst styrkes.

Vi har en drøm

Klumme af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen, skrevet i anledning af ArkBygs 50 års jubilæum

1963 var året, da Martin Luther King holdt sin berømte tale med ordene " I have a dream". Martin Luther Kings tale handlede om alvorlige ting som liv, død og lige rettigheder.

I Arkitektforeningen har vi også en drøm. Den vender jeg tilbage til.

Over de sidste fem årtier er der sket kvantespring i arkitekturens verden.

Offentlige indkøb kan skabe innovation

Den offentlige sektors indkøb rummer gode muligheder for at skabe mere innovation. Det fremgår af den første analyse fra Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde om ”Innovationsfremmende indkøb”, som netop er blevet offentliggjort og som i høj grad angår Arkitektfaget.

I en pressemedldelelse fra Erhvervs- og vækstministeriet lyder det fra Annette Vilhelmsen:

Derfor er Arkitektforeningen på Folkemødet

Hvorfor drager hele det officielle Danmark til en lille ø i Østersøen tre dage i juni? Og hvorfor tager Arkitektforeningen med? Det gør vi for at debattere arkitekturens betydning og rammevilkår med ministre, meningsdannere – og alle andre dødelige.

Arkitekturens Dag: Vær med i det landsdækkende program

Rum for vækst  er titlen på Arkitekturens Dag 2013. Dagen handler om, hvordan arkitekter kan bidrage til den fælles vækstdagsorden.

Håb om en progressiv arkitekturpolitik

Danmark fortjener en levende arkitekturpolitik, der sikrer, at vi nu og i fremtiden vil være en stærk arkitekturnation kendetegnet ved en rig og dybt funderet kultur omkring arkitekturen.

Danske arkitekter blandt de mest tilfredse i Europa

Den Europæiske Arkitektforenings (ACE) seneste rapport om arkitektbranchen i Europa opsummerer et år for arkitektbranchen i Europa, der er præget af tre års økonomisk krise. Samtidig viser analysen, at danske arkitekter trives og har et godt omdømme.

Af Joachim Blach Andersen

Vækstplan DK - Hvilke initiativer er interessante for arkitekter?

Kreativ vækstplan med fokus på arkitekturen

Regeringen lancerer nu vækstplanen for kreative erhverv og design. Vækstplanen skal bidrage til, at Danmarks styrker og potentialer på det kreative erhvervsområde udnyttes til at skabe vækst og beskæftigelse.

Vækstplanen rummer i alt 27 konkrete initiativer, som bl.a. er målrettet virksomhederne i de kreative erhverv samt de virksomheder, der bruger design til at udvikle og differentiere deres produkter.

Vækst på agendaen

Det gamle år er gået på hæld og et nyt netop begyndt. Hvor det forgangne på mange måder viste sig at blive et 20træls, som Margrethe Vestager rammende har døbt det, med svindende beskæftigelse og en økonomi i stærk modvind, så er der forsigtig optimisme at spore for det nye.

I Arkitektforeningen står 2013 helt bogstaveligt i vækstens tegn med ”Rum for vækst” som årets politiske fokusområde. Bag dette efterhånden fortærskede ord ”vækst” gemmer sig først og fremmest et presserende behov for at styrke beskæftigelsen og skabe nye veje og jobmuligheder.