scenografi

Angsten i det velkendte

Hvilken rolle spiller byplanlægning og arkitektur i krimien? Arkitektforeningen har spurgt en professionel storforbruger af arkitektur, forfatteren Jussi Adler-Olsen, årets modtager af boghandlerprisen De Gyldne Laurbær, der har toppet bestsellerlisterne i Danmark og udlandet bl.a. med krimithrillerserien om Afdeling Q- Kvinden i buret, Fasandræberne, Flaskepost fra P og Journal 64.

Når rammer skaber karakterer

Det er ikke blot humor og et farverigt persongalleri, der er i fokus i Klovn – The Movie, en af dansk films største succeser i mange år. Naturen og arkitekturen spiller en afgørende rolle. Arkitektforeningen har mødt instruktøren bag filmen, Mikkel Nørgaard til en snak om betydningen af locations.

Mikkel Nørgaard byder velkommen i, hvad der mest af alt ligner en lille spejderhytte i Zentropa ved Avedørelejren.