shopping

Arkitektforeningen og planlovsdebatten

Debatten om planloven kører på de høje nagler i disse dage.

Tilbageskuende produktivitetsanbefalinger

Som vi skrev i nyhedsbrevet i sidste uge, har man ikke bygget et stormagasin i USA, hypermarkedernes hjemland, siden 2006. Derovre er den klare tendens ’de-malling’ – altså afvikling af storcentre – bestemt ikke opførsel af dem.

Produktivitets-anbefaling kan tage livet af byerne

Arkitektforeningen skriver i dag, sammen med De Samvirkende Købmænd og 48 organisationer, under på en erklæring til Miljøminister Kirsten Brosbøl, der fraråder regeringen at følge Produktivitetskommissionens anbefalinger om at lempe planlovens bestemmelser om placering og størrelse af butikker.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Ny prisopgave skal give bud på bæredygtig detailhandel

Hvordan skaber man bæredygtig shopping i bykernerne? Det skal arkitekter og detailhandlere i fællesskab svare på. Dette utraditionelle samarbejde, der blev skudt i gang på årets MAA-konference, er første gang Arkitektforeningens nye format for prisopgaver tages i brug.