solceller

Svar fra Martin Lidegaard om solceller

Spred de gode råd om opsætning af solceller

I samarbejde med Solar City Copenhagen har Arkitektforeningen udarbejdet en pjece med 10 gode råd om solceller til dig, der vil passe på dit hus

Anbefalinger til fremtidens solcelleudbygning

Arkitektforeningen har sendt en række forslag til Klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard (R), der skal være med til at sikre en stabil fremtidig solcelleudbygning.

10 gode råd om solcelleanlæg til dig, der vil passe på dit hus

Overvejer du som tusindvis af andre danskere at installere et solcelleanlæg? Så er der nogle ting du skal huske. Ellers risikerer du at skæmme dit hus og i værste fald ødelægge arkitekturen.

Solen skinner på solcellerne

Det boomer med solceller på danskernes huse, og den eksplosive vækst skyldes i høj grad den favorable og populære nettomålerordning, samt at solceller nu har nået et prisleje, hvor de er blevet hyldevarer i danske byggemarkeder.

Af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen

Kommuner mangler viden om solceller

Solcellepaneler bliver mere og mere almindelige i det danske gadebillede. Desværre er det langt fra altid på den gode måde, og det rodede billede med tilfældigt ophængte solcellepaneler og solfangere kalder på, at kommunerne tager ansvar.

Anette Kold, arkitekt MAA og planlægger i Aabenraa Kommune mærker dagligt den stigende efterspørgsel på solcellesystemer og er frustreret over den nuværende (manglende) procedure på området:

Sol på den fede måde

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen bragt i Jyllandsposten mandag den 14.5

Det boomer med solcellesystemer på danskernes huse, og det er i sig selv en god ting. Solceller udnytter nemlig en vedvarende energikilde og nedsætter CO2 udslippet. Solcellesytemernes effekt på energiregningen er veldokumenteret, de har nået et prisleje hvor de fleste miljøbevidste borgere kan være med og de er lette at sætte op.