stadsarkitekt

Stadsarkitekt til Kolding

Kolding kommune har fået sin første stadsarkitekt, Arkitekt MAA Michael Pagaard

Michael Pagaard har siden 2006 været leder af afdelingen for kommunale ejendomme i Kolding. Om den vigtigste opgave som stadsarkitekt han til Jydske Vestkysten, at det blandt andet bliver at forankre den kommunale arkitekturpolitik, der blev vedtaget i 2013, men som aldrig rigtig er blevet implementeret i praksis.

Stadsarkitekt

7 kommuner har en stadsarkitekt

Aalborg

Peder Baltzer Nielsen, pbn-teknik@aalborg.dk, tlf.: 99312200

Aarhus
Stephen Willacy, planlaegningogbyggeri@aarhus.dk, tlf.: 8940 2600

Frederiksberg
Claus H. Sivager, clsi01@frederiksberg.dk, tlf.: 3821 4025

Arkitekturpolitikkens grand old man skifter vej

Vejle kommune har fået en ny stadsarkitekt, arkitekt MAA Lisbet Wolters, efter arkitekt MAA Henrik Stjernholm, efter mange år i arkitekturens tjeneste i Vejle kommune, har valgt at blive selvstændig med virksomheden StjernholmArkitektur.

Vejles første stadsarkitekt

Vejle Kommune vil satse endnu mere på vækst og udvikling med ny organisation af kommunen. I den forbindelse er arkitekt MAA Henrik Stjernholm blevet udnævt til den sydjyske kommunes første stadsarkitekt. Arkitektforeningen har talt med Stjernholm om arkitekturens strategiske potentialer i Vejle.

Ny stadsarkitekt i Aarhus med stor international erfaring

Det bliver den 54-årige englænder Stephen Willacy, der skal være ny stadsarkitekt i Aarhus Kommune efter Gøsta Knudsen, som fratrådte embedet tidligere på måneden.

Stephen Willacy er arkitektuddannet i England, men han har i de seneste 28 år været bosat i Aarhus.

Vandkunsten og Schønherr er videre i Aalborg

Forstadskonkurrencen ’City in between’ giver interessante nye vinkler til det videre arbejde med bæredygtig byudvikling i det østlige Aalborg, hvor store investeringer er på vej i bl.a. ny infrastruktur, Universitetsygehus og renoveringer af større boligområder.

To teams er valgt til at gå videre i konkurrencen:

Arkitekturpolitik i Aarhus

Med Arkitekturpolitik Aarhus 2012 bliver Aarhus den 19. kommune i rækken med en overordnet plan for, hvordan byen skal udvikle sig i de kommende år. Med politikken har Aarhus Kommune udviklet en arkitekturpolitik, der skal sikre at Aarhus' unikke samspil mellem bebyggelse, byrum, veje, bugten og landskabet bevares og udvikles.

Hvis man spørger stadsarkitekt Gøsta Knudsen, er der de sidste 30 år, fra en arkitektonisk synsvinkel, sket meget i Aarhus.

Fra Kenya til Stadsarkitektens kontor

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer om deres liv som arkitekter: Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt? Andet interview i rækken er med Otto Käszner, arkitekt MAA, årgang 1938 med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1966.

Af Lena McNair

Er du Frederiksbergs næste stadsarkitekt?

Frederiksberg Kommune søger en arkitekt, der kan tegne Frederiksbergs arkitektoniske linje og skabe klar forbindelse mellem kommunens klassiske arkitektoniske arv og fremtidens krav til bæredygtig byudvikling.

Frederiksberg er hovedstadens grønne hjerte. På knap 9 km2 bor godt 100.000 mennesker, og stadig flere vil gerne bo på Frederiksberg.

Meget mere København med stadsarkitekt Tina Saaby

Den 1. september tiltræder arkitekt MAA Tina Saaby som stadsarkitekt i København. Hun vil have mere mangfoldighed, stærkt identitet og endnu mere liv i byrummet, og arkitekturen skal bane vejen for bæredygtig adfærd.