Akademisk Arkitektforening

Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg

Arkitekt MAA Lars Juel Thiis ny formand for Statens KunstfondStatens Kunstfonds Bestyrelse har valgt arkitekt MAA Lars Juel Thiis som formand i 2011.

Den nyvalgte formand Lars Juel Thiis, arkitekt MAA, er stifter af arkitektfirmaet Cubo i 1992. Han har bl.a. tegnet Engholmkirken i Allerød, Kunstskolerne på Holmen, Odense Universitets udvidelse, Egå gymnasium, Nordkraft i Aalborg og tegner pt. på Det Nye Universitetshospital i Århus.

Et frirum hvor det skabende kan groInterview med den nyudnævnte formand for arkitekturudvalget i Statens Kunstfond, arkitekt MAA Lars Juel Thiis om den skabende betydning i arkitekturen og Kunstfonden som en form for frirum.

God arkitektur kommunikerer mere end ord

God arkitektur handler ikke om ord men er en kommunikationsform i sig selv. Journalist og arkitekt MAA, Allan de Waal svarer igen på Fredrik Preislers kritik i kølvandet på debatarrangementet om bo-tæt konkurrencen den 25. januar i Arkitekternes Hus:

Sig nu noget, arkitekter!

Hvorfor er der ikke flere der taler om arkitektur, når det er den eneste kunstform, som ikke er til at komme uden om? Spørger Frederik Preisler, partner og direktør i kommunikations-  og reklamevirksomheden Mensch, der har siddet i dommerkomiteen i forbindelse med konkurrencen Vis os, hvordan vi skal bo tæt. Tirsdag den 25. januar gav han arkitektstanden en ordentlig opsang ved debatarrangementet om konkurrencen i Arkitekternes Hus. Følgende er et uddrag fra hans tale:

Kunststøttestruktur bremser udvikling af arkitektur, kunsthåndværk og design

Arkitekturudvalget og Kunsthåndværk- og Designudvalget i Statens Kunstfond offentliggør i dag en undersøgelse af støttemulighederne for de tre kunstområder arkitektur, kunsthåndværk og design.

Baggrunden for undersøgelsen er, at de tre områder i dag ikke er repræsenteret i Statens Kunstråd, men alene i Statens Kunstfond.
Undersøgelsen ser på, hvad dette har af konsekvenser for udviklingen af de tre kunstområder og på, hvordan man fremover bedst muligt kan fremme udviklingen af arkitektur, kunsthåndværk og design.

Vinderfilm viser, hvordan vi både kan bo tæt sammen og få bedre livskvalitetYndlingsbolig og At bo tættere betyder ikke nødvendigvis… er titlerne på de to film, der begge vandt førstepræmier i Statens Kunstfonds idékonkurrence ”Vis os, hvordan vi skal bo tæt”.


Filmenes budskab er, at fremtidens boligformer skal skabes i samspillet mellem vores drømme og det levede hverdagsliv – og  i tætheden mellem mennesker og bygninger.
Prisuddelingen fandt sted fredag den 3. december i Arkitekternes Hus på Christianshavn.

Udgiv indhold